Kennisplatform voor Oost Nederland

Wat voor leuke dingen kun je met hout in de tuin doen?

Geplaatst op 18 september 2023
Wat voor leuke dingen kun je met hout in de tuin doen?

Ben je woonachtig in Oost-Nederland? Dan is de kans groot dat je een tuin hebt, want in het oosten heb je over het algemeen meer ruimte dan in de randstad. Een tuin brengt verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats is het een mooi visitekaartje voor je huis, maar tegelijkertijd is een tuin bijzonder praktisch. Je kunt er groenten verbouwen, sporten en natuurlijk is het aangenaam om in je tuin te relaxen. Natuurlijk hoort hout ook bij de tuin, want dit is echt een natuurproduct. Je kunt bovendien leuke spullen voor je tuin maken met hout. In dit artikel word je voorzien van inspiratie. 

Maak een gezellig houten tuinhuisje

Hout voor buiten kun je onder meer gebruiken voor een tuinhuisje. Als je zelf een beetje handig bent, dan kun je prima een tuinhuis bouwen. Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar tegelijkertijd is het leuk om te doen. Ga bijvoorbeeld met je vriend of partner aan de slag. Een houten tuinhuis brengt ook nog eens praktische voordelen met zich mee. Je kunt een houten tuinhuis namelijk gebruiken als extra opbergruimte voor de tuinmeubels. Nederland kent immers hevige weersomstandigheden en met een goede opbergplaats gaan de tuinmeubels een stuk langer mee. Van je tuinhuisje kun je ook een hobbyruimte maken of je kunt er in relaxen bij minder aangename weersomstandigheden. 

Ga voor een houten schutting

Ieder mens heeft recht op een beetje privacy. Veel mensen vinden schuttingen lelijk, maar een houten schutting wordt esthetisch gezien vaak gewaardeerd. Een houten schutting is dus mooi en tegelijkertijd functioneel. Hout is bovendien sterk en de kans is dan ook groot dat je langdurig van de schutting kunt genieten. Het is dus geen slecht idee om eens met je buren te overleggen wat zij van een houten schutting vinden. Heb je een zeer goede band met de buren? Dan kun je de schutting ook voorzien van een houten deurtje. Dan heb je wel de nodige privacy, maar als buren kunnen jullie elkaar dan wel zien wanneer die behoefte er is. 

Bouw zelf een houthok!  

Ben je de trotse eigenaar van een houtkachel? Dan ben je ongetwijfeld bewust van de vele voordelen. Een houtkachel in de woning is in de eerste plaats gezellig. Zeker wanneer je een gezin met jonge kinderen hebt. Dan kunnen jullie gezamenlijk, bij het haardvuur, een bordspelletje spelen. Verder is een houtkachel ook milieuvriendelijk en goed voor je energierekening. Je verwekt dan op een natuurlijke manier energie en daarmee bespaar je maandelijks flink wat geld. Dan heb je natuurlijk wel plek voor het hout nodig. Gelukkig kun je prima zelf een mooi houthok voor de tuin maken. Een houthok ziet er luxueus uit en tegelijkertijd is het een ideale plek voor het drogen van hout. 

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: