Kennisplatform voor Oost Nederland

Wereldwijde World Trade Centers samenwerking op gebied van agribusiness WTC Twente een van de deelnemers

Geplaatst op 3 mei 2018

Bijna 50 World Trade Centers (WTC’s) van over de hele wereld hebben officieel een Memorandum of Understanding (MOU) over landbouw ondertekend tijdens de 49th General Assembly van de World Trade Centers Association (WTCA) , welke plaatsvindt van 22 tot 27 april in Leeuwarden. Dit markeert de grootste MOU van de vereniging in de recente geschiedenis.

Als ondertekenaars van deze belangrijke overeenkomst en leden van het eigen wereldwijde netwerk van de WTCA zal de MOU een robuust raamwerk voor samenwerking op het gebied van handelskwesties in de landbouw bouwen. Onder leiding van WTC Harbin (China) heeft elk lid van de groep deelnemende WTC’s nauwe banden met hun lokale landbouwsector en de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd. Deze groep organisaties uit meer dan twaalf landen biedt een stabiel platform om handelsbetrekkingen te bevorderen in een tijd van toenemende onzekerheid.

“We zijn ervan overtuigd dat deze MOU een schat aan kennis van de landbouw en handelskennis zal brengen naar onze regio”, aldus Freerk Faber, directeur van WTC Twente. “Onze expertise ligt in machinebouw en hightechoplossingen, waardoor Twente een ideale MOU-ondertekenaar is die een regio heeft waar zeer effectieve, economisch efficiënte en duurzame grondbewerking machines worden geproduceerd.” 

De ceremonie herdenkt de gelegenheid en moedigt andere WTC’s aan zich bij het initiatief aan te sluiten. Ondertekenaars hebben toegezegd om te werken aan het vergroten van handelskansen en om de leemtes te overbruggen die bestaan tussen hun lokale landbouwsectoren en de wereldwijde handelsgemeenschap.

“Dit is een goed voorbeeld van een voordeel dat ons wereldwijde netwerk kan bieden,” merkte de heer Scott Ferguson op, Chief Executive Officer van WTCA. “Als een vereniging waarvan de leden nauw verweven zijn met de structuur van hun lokale economieën, zijn we ongelooflijk goed gepositioneerd om lokale gemeenschappen te verbinden met wereldwijde kansen, zelfs in een omgeving die niet altijd bevorderlijk lijkt voor dit soort samenwerking. alle ondertekenaars van deze belangrijke overeenkomst – dit is waar onze vereniging over gaat. ”

Deelnemende World Trade Centers van over de hele wereld zijn: Accra, Ghana; Algiers, Algerije; Amman, Jordanië; Anchorage, USA; Arkansas, USA; Beiroet, Libanon; Bengaluru, India; Boston, USA; Brussel, België; Chandigarh, India; Chennai, India; Curitiba, Brazilië; Cyprus; Delaware, USA; Denver, USA; Dublin, Ierland; Edmonton, Canada; GIFT City, India; Haïti; Harbin, China; Houston, USA; Indianapolis, USA; Joinville, Brazilië; Kochi, India; Leeuwarden, Nederland; Miami, USA; Montana, USA; Monterrey, Mexico; Mumbai, India en New Orleans, USA; Noida, India; Perth, Australië; Philadelphia, USA; Porto Alegre, Brazilië; Qatar; Saskatoon, Canada; St. Louis, USA; Sydney, Australië; Riyad, Saoedi-Arabië; Triëst, Italië; Twente, Nederland; Vancouver, 

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: