Kennisplatform voor Oost Nederland

Werken aan een regio waarin elke generatie tot zijn recht komt en blijft!

Geplaatst op 10 december 2020
Werken aan een regio waarin elke generatie tot zijn recht komt en blijft!

Ieder jaar organiseert Stichting Metropoolregio Zwolle het Regio Zwolle Congres en presenteert zij daar de Regio Zwolle Monitor. Om ondernemers wakker te schudden, bij te praten en verder te helpen in een snel veranderende omgeving. Maar alles is anders momenteel. Corona zet onze samenleving en economie op z’n kop. Hoe blijven we samen “in business”? Die vraag is nu belangrijker dan ooit.

Regio Zwolle Monitor
Dit jaar alweer de 9e editie! Aan de hand van de pijlers economie, menselijk kapitaal, leefomgeving, bereikbaarheid en economie onderzochten we de stand van zaken. Waarbij we de verbinding zoeken tussen de verschillende generaties in onze regio. We kijken daarom niet alleen naar hier en nu, maar ook naar later. De jeugd heeft de toekomst! Wat de uitkomsten betekenen voor de volgende generaties is te lezen in de monitor. Zo geven we ook invulling aan het congresthema: Verbinding door de generaties heen.

Regio Zwolle Congres 10 december 15:00 (livestream)

Natuurlijk heeft ook het Regio Zwolle Congres te maken met de huidige maatregelen.  In een totaal andere setting gaan we daarom dit jaar voor een geweldige live-stream. Iedereen kan meekijken (wel even aanmelden op regiozwollecongres.nl/aanmelden). Met Rens de Jong als presentator. En aan tafel zitten: Jeroen Smit, onderzoeksjournalist en auteur. Hij vertelt welk leiderschap nodig is om de regio ook voor volgende generaties goed achter te laten. Dr. Aart Bontekoning is generatie-expert. Al 20 jaar onderzoekt Aart de kracht van generatie-diversiteit in organisaties. En hij deed dat ook bij jongeren in de Regio Zwolle: waar krijgen zij energie van? Peter Snijders, voorzitter van de Regio Zwolle spreekt zijn regiorede uit. Marriël van der Most is directeur en eigenaar van de grootste enveloppenproducent van Nederland: Koninklijke van der Most en bestuurslid van Stichting Metropool Regio Zwolle. Zij staat in de recent gepubliceerde lijst van The Next Women, de 100 meest succesvolle vrouwelijke ondernemers van Nederland. Loes Daniels, oprichter van Experiencegift. Ook zij is te vinden op de The Next Women 100 lijst. Marriël en Loes praten over het verschil in ondernemerschap in een bedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat of als start-up. Met Jacco Vonhof, voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland en ondernemer. En met muziek van Hendrik Jan Bökkers! Kortom, genoeg om voor in te schakelen!

Starter en Ondernemer van het Jaar

Wat natuurlijk blijft is de bekendmaking van de Starter en Ondernemer van het jaar Regio Zwolle. Stemmen kan via de Regio Zwolle Connect app tot 10 december. Genomineerden Starter van het Jaar zijn: Ton Bos (WeCobot), Marijn Bulthuis, (Distri Lab/Haarspullen) en Boy Rolloos en Johan Fluit (Forest Living). Genomineerden Ondernemer van het Jaar zijn: Jellard Koers (Suplacon), Chris Kruitbosch (Kruitbosch) en Hans Paul Visscher (Wecovi). De verkiezing is een initiatief van MKB Nederland Regio Zwolle, VNO-NCW Regio Zwolle in samenwerking met Stichting Metropool Regio Zwolle. Rens de Jong zal aan het eind van de uitzending de prijswinnaars presenteren.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: