Kennisplatform voor Oost Nederland

WERKmarkt: werkzoekenden speeddaten met werkgevers

Geplaatst op 28 maart 2017
Carriereswitch

Donderdag 30 maart organiseert het Werkgevers Servicepunt | regio Zutphen samen met 24 werkgevers uit de regio de tweede WERKmarkt. Tijdens deze bijeenkomst gaan werkzoekenden met werkgevers speeddaten met als een doel een directe match of een vervolgafspraak voor een sollicitatiegesprek. Annelies de Jonge, wethouder gemeente Zutphen opent de WERKmarkt donderdag 30 maart om 13.30 uur  in het Theater en Congrescentrum Hanzehof.

Kandidaten krijgen bij binnenkomst een overzicht van de aanwezige werkgevers. Naar aanleiding van het eerste gesprek, oftewel de speeddate, bepalen de kandidaat en werkgever zelf of er een vervolgafspraak voor een sollicitatiegesprek wordt gemaakt. De Jonge: ‘De eerste WERKmarkt die eind vorig jaar werd georganiseerd door onze Werkgeversdienstverlening, was een groot succes. Door de WERKmarkt hebben 14 mensen een baan. Een resultaat waar we trots op mogen zijn en een goede reden om eens per halfjaar een WERKmarkt te houden.’ Vorig jaar waren er 400 belangstellenden. Daarvan is met 250 werkzoekenden een vervolggesprek geweest.’

Werkgeversdienstverlening krijgt impuls
Ben je werkgever en heb je een vraag over bijvoorbeeld HRM, regelgeving of werknemers? Dan is er één aanspreekpunt die voor zowel UWV, Het Plein als Delta werkt. Wethouder Annelies de Jonge: ‘Dit is weer een goede stap in de verdere professionalisering van de werkgeversdienstverlening. De werkgevers willen ontzorgd worden. Daar vroegen ze om en die vraag is nu beantwoord. Een compliment voor UWV, Het Plein en Delta.’ UWV heeft hiervoor coördinator Arno Krikke aangesteld. Hij is de schakel tussen de accountmanagers van deze organisaties en gaat de werkgeversdienstverlening nog verder professionaliseren. De Jonge vervolgt haar verhaal ‘Ons doel is om zo veel mogelijk mensen naar werk te helpen. Dit kan alleen maar met de werkgevers. Daarom is goede werkgeversdienstverlening van groot belang.’ Arno Krikke is aanwezig tijdens de WERKmarkt en stelt zich dan voor aan de werkgevers.

Locatie
De Werkgevers Servicepunt | regio Zutphen en werkgevers verwelkomen iedereen die werk zoekt vanaf 13.30 uur bij het Theater en Congrescentrum Hanzehof aan de Coehoornsingel 1 in Zutphen. Het is mogelijk om gratis te parkeren en via het openbaar vervoer is de locatie goed bereikbaar.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: