Kennisplatform voor Oost Nederland

Wethouder Elferink onthult gepimpte containers nabij ROC-locatie Gieterij

Geplaatst op 8 september 2016
Stoepstickers afvalcontainers ROC van Twente

Donderdag 8 september a.s. onthult wethouder Marcel Elferink de twee gepimpte afvalcontainers nabij de locatie Gieterij van ROC van Twente in Hengelo. Voorafgaand loopt de wethouder de “snoeproute” van het winkelcentrum aan het Dikkersplein naar de twee containers, zodat hij met eigen ogen kan zien hoe de ROC-studenten en anderen hier op unieke wijze worden geattendeerd op het weggooien van afval in de daarvoor bestemde afvalbakken of de grote containers.

Zwerfafval tegengaan
Tijdens pauzes en tussenuren brengen veel studenten een bezoekje aan dit winkelcentrum om wat eten en drinken te kopen. Dit resulteerde in overvolle afvalbakken en zwerfafval. De gemeente Hengelo en ROC van Twente sloegen daarom de handen ineen. Met behulp van extra afvalbakken die zijn voorzien van opvallende stickers en stoepstickers om studenten te attenderen op deze afvalbakken hopen zij het zwerfaval te verminderen. Om die reden zijn voor de locatie Gieterij – op de hoek van de Industriestraat met de Willem de Clercqstraat – ook een grote oranje container (voor verpakkingsmateriaal) en blauwe container (voor papier) geplaatst.

Jij het croissantje, de container het zakje…
Om de ervaring van wethouder Elferink zo echt mogelijk te maken, ontvangt hij a.s. donderdagmiddag om 13.00 uur van supermarkt Jumbo een zakje met croissants. Deze croissants worden namelijk gretig afgenomen door de studenten. Samen met Richard de Vries, een medewerker van ROC van Twente die er sinds kort mede verantwoordelijk voor is dat het rondom de locatie Gieterij netjes blijft, loopt de wethouder via de snoeproute naar de containers. Daar aangekomen onthult hij deze containers om daarna natuurlijk zijn lege zakje in de juiste container te gooien.

Schoon belonen
Voor de zomervakantie is gemeten hoeveel afvalbakken er uitpuilden en hoeveel zwerfafval er op de “snoeproute” lag. Over circa twee weken wordt dit opnieuw gemeten. Als blijkt dat er drastisch minder zwerfafval ligt, dan worden de studenten beloond voor hun gedrag. De studenten hadden al aangegeven heel graag extra bankjes en statafels buiten voor de Gieterij te willen hebben.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: