Kennisplatform voor Oost Nederland

Wethouder Jan Brink opende Zwolse Week van het Geld met gastcollege

Geplaatst op 27 maart 2017
Wethouder Jan Brink opende Zwolse Week van het Geld met gastcollege

Wethouder Jan Brink opende, samen met bankdirecteur Rabobank IJsseldelta Alexander van de Koevering, de  Zwolse Week van het Geld. Dat deden zij op maandagochtend 27 maart met het geven van een gastles aan groep 7/8 van basisschool De Paperclip in Zwolle (Stadshagen). Als quizmasters namen zij de klas mee in de wereld van het geld door middel van de Cash Quiz.

In de week van 27 tot en met 31 maart 2017 vindt de Week van het geld plaats. Een nationale projectweek voor leerlingen in het basisonderwijs waarin ze op een speelse manier leren omgaan met geld. Financiële professionals geven in die week op basisscholen gastlessen en er is een boeiend lespakket voor scholen beschikbaar.

Aanmeldingen
In de afgelopen maanden konden basisscholen zich aanmelden om mee te doen aan de week van het geld. In totaal hebben 22 Zwolse scholen dat gedaan. In 51 schoolklassen wordt deze week een gastles gegeven. 

Website
Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Want, jong geleerd is oud gedaan! Op www.weekvanhetgeld.nl kunnen kinderen en docenten terecht voor allerlei interessante filmpjes, handige weetjes en leuke spelletjes. Hoe herken je bijvoorbeeld vals geld? Pinnen, hoe werkt dat? Of wat gebeurt er allemaal bij een bank? Al dit soort onderwerpen komen aan bod.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: