Kennisplatform voor Oost Nederland

Wielerploeg Team Sunweb naar A1 Bedrijvenpark Deventer

Geplaatst op 29 januari 2018

De internationale wielerformatie Team Sunweb vestigt zich najaar 2018 op A1 Bedrijvenpark Deventer. Op een zichtlocatie van 2880 m2 pal langs de A1 verschijnt het nieuwe duurzame bedrijfspand, inclusief een Experience Center.

 Door groei en successen van het team moesten we op zoek naar een nieuwe locatie met meer ruimte voor ons kantoorpersoneel en voor opslag en logistiekกจ, vertelt Iwan Spekenbrink, teammanager van Team Sunweb. กงWe voelen ons thuis in Deventer. De nuchterheid, trots en handelsgeest passen bij ons. A1 Bedrijvenpark Deventer is ideaal. De bereikbaarheid en zichtbaarheid, direct aan de A1 en de duurzaamheidsambities sluiten perfect aan bij onze wensen.

Vernieuwing
Spekenbrink: กงInnovatie en duurzaamheid zijn belangrijk voor ons. Dat laten we zien met het nieuwe pand. We streven naar een energie- en CO2 -neutraal pand door het gebruik van de nieuwste technieken. Met het Experience Center, waar gasten een inkijkje krijgen in het reilen en zeilen van een professionele wielerploeg, partners gebruik van kunnen maken, nieuwe producten worden gepresenteerd en relaties worden ontvangen, wordt het pand een eye catcher langs de A1.กจ

Veertig procent van A1 Bedrijvenpark bestaat uit water en groen. Er is geen aardgasaansluiting en voor de energievoorziening wordt onder andere gebruik gemaakt van de กฅeigenกฆ windmolens langs de A1. A1 Bedrijvenpark Deventer is onderdeel van de Cleantech Regio.

Tegenprestaties
Wethouder Frits Rorink: กงEr waren meerdere gemeenten met heel aantrekkelijke aanbiedingen voor Team Sunweb. Ik ben ontzettend blij met blijvende keuze van Team Sunweb voor Deventer. Een fantastisch visitekaartje voor de sport, Deventer en fietsprovincie Overijssel. Daar hebben we heel professioneel over onderhandeldกจ.

Gemeente en provincie Overijssel betalen gedurende drie jaar respectievelijk ฃแ 38.000 en ฃแ 27.000 per jaar mee aan de verhuizing. Daarvoor levert Team Sunweb gedurende drie jaar een aantal tegensprestaties op het gebied van onder andere gezondheid en sport en de promotie van Overijssel als top fietsprovincie en van A1 Bedrijvenpark op het gebied van duurzame energie.

Fietsprovincie
Gedeputeerde Eddy van Hijum: “Al jaren werken wij in Overijssel samen aan een aantrekkelijk en gevarieerd fietsroutenetwerk. In 2017 hebben we daarvoor 5 sterren als fietsprovincie gekregen. Met Team Sunweb in Deventer, staan we samen nog sterker om mensen volop van het Overijsselse landschap te laten genieten en nieuwe bedrijven te trekken.”

In een video geeft Iwan Spekenbrink een toelichting op het besluit voor de nieuwbouw op A1 Bedrijvenpark Deventer: http://a1bedrijvenparkdeventer.nl/team-sunweba

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: