Kennisplatform voor Oost Nederland

Wodan en het dodenleger spoken in Zwolle

Geplaatst op 17 november 2022
Wodan en het dodenleger spoken in Zwolle

Een reusachtige wolf groeit en groeit. Hij breekt uit zijn kettingen en wil de zon opeten zodat het altijd donker blijft. Wodan roept zijn dodenleger op om de wolf te stoppen. Verhalenvertellers nemen je mee in dit oud-Noorse verhaal tijdens de Midwinterspooktocht in Zwolle. Op 17 en 18 december. Kaartjes via www.zwolleunlimited.nl/spooktocht

Volkeren in de hele wereld staan met verhalen, vuur en lekker eten stil bij de Midwinterperiode, waarin de zon even is bevroren aan de hemel.  Er is een Midwinterspooktocht voor volwassenen en 12+ en een kinderroute voor 4-12 jaar.

Festivalterrein 

Voor en na het lopen van de tocht kun je terecht op het sfeervol ingerichte Grote Kerkplein middenin de stad. Met een muziekje, glühwein of chocolademelk kun je hier heerlijk opwarmen en napraten in de donkere dagen voor kerst. 

Bijzondere locaties 

De spooktocht voert langs geheimzinnige en unieke locaties in de binnenstad van Zwolle en wordt gespeeld door een indrukwekkende crew van maar liefst honderd amateurspelers samen met verhalenvertellers, in een mix van storytelling, theatrale scènes en videoprojectie.

Makers 

Wodan en het dodenleger is gemaakt en georganiseerd door het artistiek team en productieteam van Festivalplatform Zwolle Unlimited en is gebaseerd op de Noorse mythologie. De Midwinterspooktocht vertrekt meerdere keren per dag. Je kunt kaartjes kopen via de website van Zwolle Unlimited. www.zwolleunlimited.nl/spooktocht 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: