Kennisplatform voor Oost Nederland

Wolthuis: Specialist in maatwerk constructiewerk

Geplaatst op 26 juli 2017
Wolthuis Specialist in maatwerk constructiewerk

Herman Wolthuis is een man van de praktijk. Laat hem maar lekker bezig zijn met zijn machines, dat doet hij het liefst. Als eigenaar van Wolthuis Handelsonderneming maakt de Markeloër de mooiste dingen.

“Het gaat vooral om constructiewerk”, vertelt Wolthuis. “We maken leuningen en trappen, maar ook sierhekwerken en poorten. Allemaal kleinere projecten als toeleverancier van de bouw. Maar we maken ook bijvoorbeeld tafels en tafelpoten voor particulieren, of schoorsteenkappen voor aannemers. Daar leverden we er onlangs nog acht van af. En complete paardenstallen richten we ook in. We zijn vooral heel divers, vindingrijk en creatief. En daarbij geldt vanzelfsprekend: afspraak is afspraak.”

Overleg noodzakelijk
In 2005 richtte hij zijn bedrijf op, nadat hij jarenlang had gewerkt voor bouwbedrijven en aannemers. Sindsdien heeft hij menig opdracht afgerond; zelfstandig of samen met ingehuurde medewerkers, maar áltijd samen met de opdrachtgever, aldus de ondernemer. “Overleggen vinden wij noodzakelijk. We denken creatief mee met de klant. Daarbij maken we uiteraard gebruik van de beste materialen. Het staal dat wij gebruiken is van topkwaliteit en we werken het zo af dat het ook lang goed blijft.”

Het bedrijf uit Markelo profileert zich niet echt. “We krijgen onze klussen voornamelijk van mond-tot-mondreclame; voor grote bedrijven en kleinere ondernemingen. ‘Nee-verkopen’ doen we eigenlijk nooit en we doen ons werk zorgvuldig. Dat betaalt zich uit, want anders maken de mensen geen reclame voor je. Ik werk samen met deskundige professionals én heb hier een uitstekend machinepark staan. Daar kunnen we haast elke klus mee voltooien.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: