Kennisplatform voor Oost Nederland

Wie wordt de opvolger van Yalp als winnaar Export Award?

Geplaatst op 22 april 2018

 Ieder jaar wordt de prestigieuze World Trade Center Twente Export Award uitgereikt aan een bedrijf of organisatie in de regio die zich heeft onderscheiden op het gebied van internationalisering. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt genomineerden op o.a. exportstrategie, innovatie, ondernemerschap, ambitie, visie en resultaat. De laatste winnaar was Yalp uit Goor. Naast de Award zelf ontvangt de winnaar een jaar lang gratis lidmaatschap van de WTC Twente Business Club. De uitreiking vindt plaats op donderdag 14 juni in het WTC Twente. De aanmelding is inmiddels geopend en bedrijven kunnen zich nog tot 12 mei aanmelden. 

Het winnen van de Export Award zorgt voor veel publiciteit en geeft een enorme stimulans. Directeur Ben Admiraal van Yalp: “Ik ben supertrots op deze export award. In vier jaar tijd hebben we veel bereikt in de export, maar we zijn er zeker nog niet. Deze prijs zie ik dan ook als een mooie waardering en aanmoediging om vastberaden onze internationale koers te vervolgen”. 

Tot 12 mei a.s. kunnen bedrijven zichzelf of een ander bedrijf aanmelden via de button op de website wtctwente.nl. Een vakjury, onder leiding van de voorzitter van de Twente Board Geert Braaksma, kiest uit de aanmeldingen de drie genomineerden die door de jury worden bezocht. Deelname staat open voor kandidaten uit heel het Euregiogebied. Om mee te dingen hoeft men geen lid te zijn van de Business Club, benadrukt de organisatie. 

De WTC Twente Export Award is een initiatief van de WTC Twente Business Club. De edities van 2016, 2015, 2014, 2013 2012, 2011 en 2010 werden respectievelijk gewonnen door Yalp uit Goor, het Oldenzaalse Trioliet, SES Creative uit Enschede, Easy Sanitary Solutions uit Oldenzaal, PM Aerotec uit Dedemsvaart/Hengelo, HoSt uit Enschede en Tyro Remotes uit Almelo. 

Over het World Trade Center
Het WTC Twente maakt deel uit van de World Trade Centers Association (WTCA) met 325 vestigingen in 90 landen en hoofdkantoor in New York. Een World Trade Center ondersteunt bedrijven bij internationale handel en doet dat o.a. via een Business Club, handelsinformatie, handelsscholing, handelsmissies, huisvesting voor internationaal georiënteerde bedrijven en expat services. Wereldwijd zijn ruim 750.000 bedrijven aangesloten bij de WTC organisatie. 

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: