Kennisplatform voor Oost Nederland

World Press Photo Diner op 22 juli in de Sint-Walburgiskerk te Zutphen

Geplaatst op 13 juli 2017
World Press Photo diner

Een sfeervol gedekte tafel, middenin de kerk, met rondom de foto’s van World Press Photo. Live muziek. En een diner van sterrenkok Peter Gast van ’t Schulten Hues. Ziedaar: het World Press Photo Diner op zaterdagavond 22 juli in de Sint-Walburgiskerk te Zutphen. Een bekroonde chef serveert tussen bekroonde foto’s en u kunt er bij zijn.

Vorig jaar bleek het een geslaagde combinatie: dineren in de Walburgiskerk tijdens World Press Photo. Reden om ook dit jaar de kerk voor één avond om te toveren tot “restaurant”. Peter Gast, van het naastgelegen ’t Schulten Hues (met Michelinster), serveert een driegangenmenu. Tussen de gangen krijgen de gasten de gelegenheid om op hun gemak de tentoonstelling te bekijken.

Vanaf vrijdag 14 juli open voor publiek
World Press Photo 2017 is vanaf vrijdag 14 juli open voor het publiek in de Walburgiskerk in Zutphen. Dezelfde avond komt de winnaar, fotograaf Burhan Ozbilici uit Turkije, een lezing geven over zijn. Op zaterdagmiddag 15 juli spreekt onderwaterfotograaf Cor Kuyvenhoven en op zaterdagmiddag 29 juli geeft de Volkskrant-fotoredacteur Frank Schallmaier een presentatie van de unieke verzamelingen die hij samenstelt uit de duizenden beelden die hij dagelijks onder ogen krijgt, ‘de Schallmaier-index’.

Kaarten voor deze geheel verzorgde avond, inclusief toegang tot de tentoonstelling, een driegangenmenu met amuse, wijn, bier en sap en passend entertainment kosten 60 euro p.p. De ontvangst is vanaf 18.00 uur.

Openstelling publiek:
Tentoonstellingsperiode: vrijdag 14 juli tot en met zondag 6 augustus 2017
Openingstijden: maandag: 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met zaterdag: 10.30 tot 17.00 uur, zondag: 13.00 tot 18.00 uur
Toegangsprijs: 5 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Alle informatie over de tentoonstelling, de lezingen en het diner is te vinden op www.worldpressphotozutphen.nl.

foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: