Kennisplatform voor Oost Nederland

Woudagemaal drie dagen onder stoom, publiek welkom

Geplaatst op 27 september 2018

In de herfstvakantie brengt Wetterskip Fryslân het Ir. D.F. Woudagemaal onder STOOM.
Belangstellenden zijn welkom van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur in het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog in functie is. Een unieke kans om het UNESCO Werelderfgoed in werking te bekijken!

IJs en weder dienende brengt Wetterskip Fryslân het Ir. D.F. Woudagemaal jaarlijks twee keer onder stoom om het bedienende personeel in de praktijk op te leiden en zo de bedrijfsvoering van het stoomgemaal te kunnen garanderen. Dat moet je gezien hebben. Oog in oog met de beschermende kracht van stoom. Zonder het Woudagemaal zag Friesland er heel anders uit.

Week van ons water

Ook dit jaar vallen de draaidagen van het Woudagemaal samen met de Week van Ons Water. Dit najaar is het thema waterveiligheid en wateroverlast. Alle activiteiten die door heel Nederland worden georganiseerd in het kader van de Week van Ons Water zijn te vinden op de website van de week van ons water.

Tijdens de draaidagen in de week van ons water zullen er speciale kinderrondleidingen worden georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld welke, tot op de dag van vandaag, nog steeds een praktische functie heeft in de strijd tegen het water. De kinderrondleidingen starten deze 3 dagen om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Kinderen van 6 t/m 12 jaar mogen daaraan gratis deelnemen. Let op kinderen! Het is wel zaak om je zo snel mogelijk aan te melden via info@woudagemaal.nl want het aantal plaatsen is beperkt. Zet in de mail de datum en tijd wanneer je wilt komen.

Magistrale beleving van stoom, architectuur en water

Een bezoek aan het Woudagemaal begint in het naastgelegen bezoekerscentrum, waar jong en oud wordt geïnformeerd over de werking van het stoomgemaal en het waterbeheer in Fryslân. De belevingsexpositie, waarvan een spannende 3D-film deel uitmaakt, vertelt het verhaal van cultuur, watermanagement en techniek. Vrijwilligers van de Stichting Ir. D.F. Woudagemaal verzorgen de rondleidingen in het gemaal. Meer weten? Kijk op www.woudagemaal.nl

Houd voor het laatste nieuws omtrent de draaidagen onze website in de gaten: www.woudagemaal.nl

Openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur zondag 13.00 – 17.00 uur
Onder stoom: 23, 24 en 25 oktober 2018 (laatste reguliere rondleidingen +/- 16:00 uur)
Kinderrondleidingen: 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur
Bezoekadres: Gemaalweg 1a, 8531 PS Lemmer (aan de N359 Lemmer-Balk)

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: