Kennisplatform voor Oost Nederland

WTB Kennisevent: van EtO naar CtO

Geplaatst op 14 september 2022
WTB Kennisevent: van EtO naar CtO

Op donderdag 20 oktober 2022 vindt het Werktuigbouwkundig Kennisevent plaats, georganiseerd door TT-Engineering in samenwerking met het Fraunhofer Innovation Platform (FIP) en Advanced Mechanical Engineers. In de maakindustrie lijken steeds meer organisaties (een deel van) hun engineeringsprocessen in te richten op basis van Configure to Order, in plaats van of naast hun Engineer to Order aanbod. Tijdens dit event worden deelnemers meegenomen in de uitdagingen die bij die overstap van EtO naar CtO komen kijken.

De vraag is of zo’n overstap snel en makkelijk gemaakt is én of CtO de heilige graal is voor elke organisatie in de maakindustrie. En zo ja; kiest de organisatie ervoor om volledig over te gaan op een CtO werkwijze of blijft het ook gedeeltelijk maatwerkengineering leveren? Welke producten blijven ‘special’ en welke worden configureerbaar gemaakt? Wat betekent de transitie naar CtO voor de praktijk en het werk van werktuigbouwkundige engineers? En welke uitdagingen komen engineers tegen tijdens die transitie?

Verkenning van uitdagingen

Tijdens het WTB Kennisevent van 2022 worden deelnemers meegenomen in de verkenning van die uitdagingen. Associate Professor Tom Vaneker, verbonden aan University of Twente, zal een keynote weiden aan de verschillen tussen de twee benaderingen en koppelt dit aan de praktijk van engineers. Daarnaast worden er praktijkcases gedeeld en zal er een workshop verzorgd worden door het FIP, waarin deelnemers gestimuleerd worden om het dialoog aan te gaan rond vragen die er toe doen in de verschuiving van EtO naar CtO. Hoe kunnen deze vragen ruimte krijgen in het dagelijkse werk van engineers? Deelnemers ontdekken in samenspraak hoe engineers zelf kunnen bijdragen aan een succesvolle, toekomstgerichte transitie van EtO naar CtO.

Informatie voor deelname

Het WTB Kennisevent vindt plaats op donderdag 20 oktober 2022, van 13.00 uur tot 17.00 uur, in de Twentse Bierbrouwerij in Hengelo. Tickets zijn beschikbaar via deze link.

Meer informatie over het programma, de programmaonderdelen en de mogelijkheid om aan te melden, is te vinden op de website van TT-Engineering.

* Tot 20 september geldt een Early Bird korting van 16%.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: