Kennisplatform voor Oost Nederland

Yillmaz Schoen (TradeCast) en Wiebbe Bonsink (HEBO Maritiemservice) Starter en Ondernemer van het jaar 2016 Regio Zwolle

Geplaatst op 16 december 2016
Yillmaz Schoen (TradeCast) en Wiebbe Bonsink (HEBO Maritiemservice) Starter en Ondernemer van het jaar 2016 Regio Zwolle

Yillmaz Schoen van het in Zwolle gevestigde TradeCast en Wiebbe Bonsink van HEBO Maritiemservice uit Zwartsluis hebben vanmiddag de awards voor Starter en Ondernemer van het jaar 2016 van de Regio Zwolle in de wacht gesleept. Dit gebeurde op het lustrumeditie van het Regio Zwolle Congres, waar het publiek de uiteindelijk beslissende stem mocht uitbrengen.

Starter van het Jaar 2016

Tradecast, Yilmaz Schoen uit Zwolle
De Zwolse startup is een combinatie, van TV, Netflix, YouTube en een website. Een totaaloplossing voor je eigen TV netwerk en daarmee disruptive voor de TV en uitgeefwereld. Available anytime en anywhere. Heeft ook livestream en een advertentiemodel inmiddels toegevoegd. Echte pionier met wereldwijde ambitie. Gaat in januari op handelsmissie met Constatijn naar Sillicon Valley. Noemt het zelf zijn sexy, schaalbare, grote potentieel projectje. Gaat  de TV wereld veranderen door voldoende door te ontwikkelen. The new kid on the block!

Ondernemer van het Jaar 2016

Hebo Maritiem Service, Wiebbe Bonsink uit Zwartsluis
Hebo houdt zich bezig met berging, oliebestrijding, hijswerk en transport. Erg divers en specialistisch tweede generatie familiebedrijf met Wiebbe als unieke ‘recht door zee’ ondernemer. Marktleider en uniek in zijn soort. Creëert zijn eigen vraag door innovatie en denken in oplossingen. Bedenkt zijn eigen materiaal, zoals een drijvende zuiveringsinstallatie. Ontzorgt de klanten en wist het bedrijf de aflopen 10 jaar exponentieel te laten groeien. Marktleider in Europa in de maritieme dienstverlening door altijd voor zijn klanten klaar te staan en ook te doen wat hij zegt. Maakt prachtig werk dat iedereen aanspreekt. Was verantwoordelijk voor de berging van de brug in Alphen (‘wij laten zien hoe het wel moet) en berging van de Kamper Kogge. In de Rotterdamse haven kan men niet meer om Hebo heen!

Genomineerden
Overige genomineerden waren Future Insight uit Zwolle en WeFlyCheap uit Zwolle in de categorie Starter van het jaar en Van Werven Infra & Recycling uit Oldebroek en Molecaten Europe uit Hattem in de categorie Ondernemer van het jaar.

Criteria en vakjury
De ondernemers werden beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Jeroen Zuidberg van Zuidberg Frontline Systems en winnaar Ondernemer van het jaar 2015, Yvo Hütte van Safety Group, Gido Frühling van Baker Tilly Berk, voorzitter van de MKB Regio Zwolle Ben Reuvekamp, MKB Regio Zwolle bestuurslid Edwin Peterman, onder aanvoering van juryvoorzitter Klaas Feenstra, directeur van Rabobank IJsseldelta en bestuurslid VNO-NCW Regio Zwolle. De vakjury werd ondersteund door jurysecretaris Lisa Heethaar van MKB Regio Zwolle. De vakjury heeft gekeken naar criteria als ondernemerschap, financiën, personeelsbeleid, groei, binding met de regio, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De stem van de vakjury telde voor 75% mee, die van het publiek voor 25%. De Ondernemer van het jaar Regio Zwolle 2016 wordt voorgedragen voor de Koning Willem I Prijs.

Regio Zwolle Congres
Vandaag is tijdens het Regio Zwolle Congres de vijfde editie van de Regio Zwolle Monitor gepresenteerd. Dit is de economische monitor waarin, vanuit de economische realiteit, de regionale economie wordt weergegeven. Uit de editie van 2016 blijkt dat Regio Zwolle bovengemiddeld blijft presteren. Bovendien geniet de regio steeds meer bekendheid, onder meer in politiek Den Haag.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: