Kennisplatform voor Oost Nederland

Zakelijk leasen steeds populairder bij starters

Geplaatst op 12 december 2023

Steeds meer beginnende ondernemers kiezen ervoor om een auto te leasen. Dat is begrijpelijk, want de kosten voor het kopen van een nieuwe auto, vooral als het om een bedrijfsbus gaat, kunnen behoorlijk hoog zijn. Bijvoorbeeld als je als schilder, stukadoor of in een ander beroep werkt waarbij je veel materialen en gereedschappen moet vervoeren. We willen je laten zien wat de voordelen zijn van leasen en waar je op moet letten. De uiteindelijke beslissing maak je natuurlijk zelf, maar we geven je graag wat inzichten.

De afweging die je moet maken
Een belangrijke overweging die je als startende ondernemer moet maken, is of het leasen van een auto financieel haalbaar is. Het is verleidelijk om in een gloednieuwe auto te rijden, maar is dat ook verstandig voor je portemonnee? Denk na of het noodzakelijk is voor je werk of dat het meer een luxe is om in een nieuwe auto te rijden. Als je maandelijks veel geld moet betalen voor het leasen van een dure sportwagen, terwijl je ook kunt kiezen voor een betaalbare Nissan Qashqai, dan is de keuze voor de meesten snel gemaakt. Een auto kopen is misschien een grote investering, maar financieel gezien is het vaak een betere keuze voor startende ondernemers.

De voordelen van een leaseauto
Laten we eens kijken naar de voordelen van het leasen van een auto. Het is niet alleen een kwestie van financiën, maar ook van praktische overwegingen. Als je bijvoorbeeld momenteel in een kleine auto rijdt, zoals een Renault Twingo, kan het slim zijn om te kijken naar een grotere auto, vooral als dat nodig is voor je werk. Kijken we naar de afmetingen Nissan Qashqai, dan zien we dat deze vooral voor ondernemers die ook een gezin hebben, een perfecte combinatie kan zijn om de auto zowel zakelijk als privé te gaan gebruiken. Een voordeel is dat je misschien bijtelling moet betalen, maar je hebt dan geen twee auto’s nodig, zoals bijvoorbeeld het geval is bij een bedrijfswagen.

Occasion lease behoort ook tot de mogelijkheden
Het leasen van een auto betekent niet altijd dat je kiest voor een gloednieuw exemplaar. Steeds meer ondernemers, zowel beginners als ervaren mensen, kiezen ervoor om een gebruikte auto te leasen. Kijken we naar de Nissan Qashqai prijs voor een occasion, is deze aanzienlijk lager dan die van een nieuwe Volvo. Het voordeel is dat je een lagere prijs betaalt, maar vaak wel kunt profiteren van meer opties dan bij een nieuwe auto. Iets om goed over na te denken dus.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: