Kennisplatform voor Oost Nederland

Zeven kunstenaars bijten de spits af van het expositiejaar 2017

Geplaatst op 5 januari 2017
Zeven kunstenaars bijten de spits af van het expositiejaar 2017

Zeven enthousiaste kunstenaars hebben voor het nieuwe jaar 2017 een vrolijke en kleurrijke expositie samengesteld in de Pop- up galerie aan de Kerkstraat 7 te Ommen. Deze expositieruimte, door de Stichting Vechtdalkunsten georganiseerd, biedt aan kunstenaars uit Ommen en omgeving de gelegenheid hun werk te laten zien aan het publiek. De komende twee maanden zal er werk te zien zijn van de volgende kunstenaars:

Tonnie Spruijt-Kroes (Ommen) schildert al haar hele leven. Zij werkt met acryl en olieverf. “Het boeit mij om in een abstracte vorm met zo weinig mogelijk afbeelding op het doek zo veel mogelijk uit te drukken en vooral een indruk van ruimte uit te beelden. Thema’s waar ik mee werk: De gang van het bestaan, de geheimzinnigheid daarvan en mijn verwondering daarover”

Willem van Doorn (Dedemsvaart) is van huis uit een gepassioneerd tekenleraar, hij denkt in beelden. “Beeldende kunst is de fijnste vorm van expressie en technieken toepassen is  fascinerend. Ik  kies ongewone onderwerpen of maak het alledaagse bijzonder. Met het beeld moet iets gebeuren, emotie raken in tragiek, schoonheid of eigenheid”

Wessel Rozema( Ommen )  is als bouwkundige begonnen met tekenen en schetsen. Hij is in 2002  begonnen met het schilderen met acryl.” Ik beleef veel plezier aan het realistisch schilderen van landschappen en stads- of dorpsgezichten. Ook schilder ik graag dieren, van groot tot klein. Ik heb mij zelf ontwikkeld en dat proces gaat nog steeds door. Elk schilderij is een uitdaging en een leerproces”

Ingeborg Honer van Viltatelier Bodyflower (Witharen)   is docent textiele werkvormen en al ruim twintig jaar bezig met wolvilten. Door al het experimenteren en creëren heeft ze zich  ontwikkeld tot een  all round specialist   op het gebied van het vervilten van wol. In haar atelier in de mooie oude boerderij aan de Balkerweg geeft zij workshops. “Vilt is allang niet meer oubollig,  vilt is hip”

Keramiste Thea Dijkema uit Witharen heeft speciaal voor deze expositie een aantal veelkleurige objecten gemaakt. Zij is ruim 20 jaar actief als keramiste. Zij heeft een eigen stijl ontwikkeld. Haar werk is in de zomermaanden te zien in Beeldentuin Witharen, waar zij exposeert samen met haar man, de meubelmaker Louis van Vilsteren, en een aantal andere kunstenaars.

Betty te Velde uit Ommen is ook al jaren actief aan het schilderen en is daarbij een creatieve duizendpoot. De laatste jaren werkt zij veel  met acryl en heel veel kleur. Voor haar was het een grote stap om mee te doen aan deze expositie. Haar kleurrijke koppen doen het goed in combinatie met de vrolijke vilten sjaals die in de ruimte hangen.

Ronald Kuilder (Linde) is een buitenbeentje in de schilder wereld. Hij gebruikt kit met kleurstoffen voor zijn schilderijen, en brengt dat aan met een plamuurmes op een houten of glazen ondergrond. Hij werkt in de bouw, dus deze materialen kennen voor hem geen geheimen. Zijn werken,zowel abstract als figuratief, zijn altijd robuust. “Ik hou niet van dat gepriegel”.

De expositie is op een zeer creatieve wijze ingericht door Jeroen Bijl en Babette Duinkerken, en is zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Het werk van deze kunstenaars hangt  t/m eind februari in de Kerkstraat 7 te Ommen, en U bent van harte welkom op donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag van 13.00u – 17.00u. Er is altijd een van de kunstenaars aanwezig.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: