Kennisplatform voor Oost Nederland

Zonnegilde haalt lange termijn partners aan boord om de energietransitie te versnellen voor het MKB

Geplaatst op 21 november 2022
Zonnegilde haalt lange termijn partners aan boord om de energietransitie te versnellen voor het MKB

Zonnegilde B.V., een Nederlandse dienstverlener op het gebied van zonnepanelen en energieopslagsystemen, heeft lange termijn partners gevonden om samen verder door te groeien tot de grootste one-stop-shop voor duurzame energieoplossingen voor MKB-bedrijven en vastgoedeigenaren. Zonnegilde maakt met deze participatie de eerste stap in haar ambitie om haar klanten vergaand te ondersteunen in hun energietransitie in tijden van netcongestie en oplopende energieprijzen.

‘Met de participaties van MG Partners en SleevesUp kunnen we onze dienstverlening, productaanbod en organisatie verder uitbreiden om onze klanten in de opgave van de energietransitie te ondersteunen’, zegt Gerard de Ruiter, CEO van Zonnegilde. Als ervaren installateur van zonnestroominstallaties voor bedrijven, ontzorgt Zonnegilde haar klanten op het gebied van advies, ontwikkeling, financiering, engineering, installatie, beheer en onderhoud en re-powering. Sinds 2012 is Zonnegilde uitgegroeid tot één van de grotere landelijke zonnepanelen installateurs voor MKB-bedrijven, en bouwpartners. Sinds 2012 installeert Zonnegilde zonnestroominstallaties voor klanten door heel Nederland. In 2021 installeerde Zonnegilde 68.000 zonnepanelen. Hiermee komt het totaal geïnstalleerd vermogen op ruim 150 MWp.

Zonnegilde heeft de ambitie om de organisatie uit te bouwen en haar dienstverlening te verbreden tot een landelijk leidende one-stop-shop voor energie-, opslag- en duurzaamheidsoplossingen voor MKB-vastgoed eigenaren en gebruikers. Door de combinatie van managementparticipatie en de strategische partnerships met SleevesUp en MG Partners heeft Zonnegilde hiermee de financiële en operationele middelen om de organisatie versneld en duurzaam uit te bouwen in deze snelgroeiende markt. Hierbij ligt de focus op uitbouwen van de bestaande organisatie versterkt door partnerships en strategische overnames.

Binnen het groeipartnership blijft Zonnegilde onder leiding van Gerard de Ruiter samen met bestaande managementteam. SleevesUp zal het management langere tijd zowel op strategisch als operationeel vlak ondersteunen in deze verdere ontwikkeling. MG Partners zal middels haar Energietransitiefonds kapitaal, kennis, ervaring en haar netwerk ter beschikking stellen om het groeiplan van het managementteam en SleevesUp verder te ondersteunen.

Het totale aantal geïnstalleerde zonnepanelen panelen in Nederland zal naar verwachting meer dan verviervoudigen van 7 GWp naar een totaal van 31 GWp (o.b.v. RES-data). De overheid stuurt aan op zonne-installaties op bedrijfsdaken en maakt dit voor overheidsgebouwen zelfs verplicht. Ook dienen vastgoedeigenaren te verduurzamen (o.a. verbeteren energielabel). ‘De dalende installatiekosten hebben de afgelopen jaren gezorgd voor aanzienlijk meer rendabele business cases, ook zonder subsidie. Met de huidig gestegen energieprijzen is de vraag naar zonnepanelen bij bedrijven inmiddels nog verder toegenomen. Ook zijn er op de langere termijn kansen in de vervanging- en upgradingsmarkt van Zon PV’, aldus de Ruiter.

Tevens zal naast de groei in elektrische personenwagens het aantal elektrische trucks en bestelauto’s in Nederland explosief groeien om aan milieumaatregelen te kunnen voldoen, van respectievelijk 300 naar 16.000 elektrische trucks en van 11.000 naar 225.000 elektrische bestelauto’s in 2030. Het huidige elektriciteitsnet is echter nog niet in staat deze substantiële additionele vraag te leveren in de komende jaren. De duurzame energieoplossingen van Zonnegilde bieden hierbij de oplossing om deze noodzakelijke groei wel voor MKB-bedrijven mogelijk te maken.

De Ruiter, voegt hieraan toe: ‘de huidige markt biedt enorm veel kansen voor een ervaren en specialistische zonne-installateur van onze omvang. Enerzijds ervaren wij een constant groeiende vraag naar een zonne-energie installateur met een ervaren bewezen trackrecord, maar ook met voldoende slagkracht en professionaliteit. Daarnaast is dezelfde klant op zoek naar een partij met geïntegreerde oplossingen op het gebied van zonne-energie, energieopslag en laden. Met ons totaalconcept hebben wij dé oplossing, die we verder zullen ontwikkelen met bestaande en nieuwe partners.’

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: