Kennisplatform voor Oost Nederland

Zwolle gastheer Deltacongres 2018

Geplaatst op 12 april 2018

Op 1 november dit jaar zal het negende Nationaal Deltacongres plaatsvinden in de IJsselhallen in Zwolle. Dat maakte Deltacommissaris Wim Kuijken deze week bekend.

Gemeente Zwolle, Waterschap Drents Overijsselse Delta en provincie Overijssel ontvangen de 1.500 gasten die worden verwacht. Het Zwolse gastheerschap is mogelijk gemaakt door inzet van de IJsselhallen, Port of Zwolle, MarketingOost en Congresregio Zwolle, in samenwerking met de gemeente, de provincie en het waterschap.

Bezoekers van het congres zijn afkomstig uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, overheden en onderwijs- en kennisinstellingen. Gedeputeerde Bert Boerman laat weten verheugd te zijn met de komst van het Deltacongres: “Als gastvrij Overijssel verwelkomen wij graag de hele Deltacommunity in het hart van de IJssel-Vechtdelta. In Overijssel komen alle opgaven rond klimaat- en ruimtelijke adaptatie samen: van waterveiligheid, wateroverlast en bodemdaling tot hittestress en droogte. Door de actieve samenwerking tussen verschillende disciplines, in bijvoorbeeld de living labs in Zwolle en Twente en de Climate Campus, kunnen wij in de praktijk laten zien wat mogelijk is.”

Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle: “Ik ben er trots op dat we samen met provincie en waterschap gastheer zijn van het Deltacongres 2018. We heten de hele Deltacommunity een warm welkom hier in het hart van de IJssel-Vechtdelta.”

Regio Zwolle
Met de keuze voor de regio Zwolle kiest het Deltacongres voor één van de sterkste groeiregio’s van ons land. Goed bereikbaar en inspirerend. Met de dynamiek van de historische Hanzesteden Zwolle, Kampen en Hattem en de gemoedelijke en gastvrije sfeer in de groene, waterrijke omgeving. Regio Zwolle telt veel innovatieve bedrijven en excelleert in de sectoren health, agri & food, kunststof en e-commerce. Alle ingrediënten voor een geslaagde zakelijke bijeenkomst.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: