Kennisplatform voor Oost Nederland

Zwolle in top drie economische regio’s

Geplaatst op 24 mei 2016
Nieuwe LDC Wehkamp Zwolle

In het landelijk overzicht van economische toplocaties is Regio Zwolle dit jaar gestegen naar de derde plek. Het onderzoek, uitgevoerd door Bureau Louter en Elsevier, brengt jaarlijks de economische prestaties van gemeenten en regio’s in beeld.  Met deze top drie notering stijgt de regio twee plekken ten opzichte van vorig jaar.

Kracht
De Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer, tevens voorzitter van Regio Zwolle, is trots op de goede scores van de Overijsselse hoofdstad en de omliggende gemeenten: “We gaan het bijna gewoon vinden, maar juist op dit soort momenten zie je hoe goed we het doen. We hebben gezamenlijk een hele bijzondere dynamiek. Die kracht van onze regio hebben we tijdens Koningsdag, met name tijdens de parade, aanschouwelijk gemaakt. De ingebruikname van het distributiecentrum van wehkamp.nl, de oprichting van havenbedrijf Port of Zwolle, het zijn illustrerende voorbeelden van de ontwikkeling van de regio.  Samenwerken betekent elkaar groei gunnen, en dat brengen we in Regio Zwolle al jaren dagelijks in de praktijk. We bieden elkaar de ruimte om onze talenten optimaal te ontwikkelen. Mooi.”

Onderzoek
Het jaarlijks onderzoek van Bureau Louter en Elsevier bevat een grondige analyse van de economische ontwikkelingen. De centrale vraag van het onderzoek luidt: ‘Hoe staan in Nederland de lokale en regionale economieën ervoor?’ Door prestaties van gemeenten en regio’s af te zetten tegen het aantal inwoners, wordt inzichtelijk hoe gemeenten en regio’s ten opzichte van elkaar presteren.

Kroon op samenwerking
De bekendmaking van de ranglijst valt samen met de Regio Zwolle Maand. In juni vinden vier grote evenementen plaats waarbij de regio zich aan ondernemers en bestuurders uit binnen- en buitenland presenteert als economische topregio. Het thema van de Regio Zwolle Maand is ‘Kroon op samenwerking’, waarmee een vervolg wordt gegeven aan het bezoek van de Koninklijke familie aan Zwolle en de presentatie van de regio tijdens Koningsdag. Meer informatie over de evenementen in juni zijn te vinden in de agenda op de website van Regio Zwolle

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: