Kennisplatform voor Oost Nederland

Zwolse Stadshoeve bekroond!

Geplaatst op 18 januari 2018

Op 17 januari 2018 opende Koningin Maxima de Bio-beurs in de Zwolse IJsselhallen. Met haar felgroene jurk sloot zij naadloos aan op het thema van deze editie 2018 “Groen natuurlijk!”. De tweedaagse Bio-beurs bleek en groot succes.

Bistro de Stadshoeve
Wethouder René de Heer reikte op de eerste beursdag het EKO Keurmerk “Goud” uit aan ondernemer Gerben Eshuis van Bistro de Stadshoeve in Stadshagen. Gerben: ‘met ons team hebben we alle effort gestopt in ons (h) eerlijk genieten concept. Dat we nu, na vier maanden van ons prille bestaan, als eerste Zwols en zelfs eerste Overijssels horecabedrijf dit keurmerk ontvangen maakt ons trots.’ De Stadshoeve koopt voor 80 – 100% gecertificeerde biologische producten in en werkt hierin samen met lokale en regionale partners als Boer Pelleboer, Franck Food en Uw Stadsboer. ‘En dat proef je’ aldus Gerben ‘kom gerust eens lunchen of dineren.’

Trends
Als deze Bio-beurs een ding helder maakte is het dat de biologisch landbouw en voeding sterk groeiende is. In Nederland stijgt de biologische omzet sinds 2008 met gemiddeld meer dan 10% per jaar. Op de Bio-beurs kijk je dan ook je ogen uit. Als de groei in dit tempo doorzet dan ontstijgt bio het geitenwollen-sokken dan wel het hip-en-trendy imago en wordt snel mainstream. Deze bio-trend is naast in de horeca (zoals Bistro de Stadshoeve laat zien) ook zichtbaar in welzijns- en verzorgingsproducten en fashion. Er komt steeds meer vraag naar duurzame producten van bewust kiezende consumenten. Sustainability is hot en staat ook in Zwolle op de kaart. Binnenkort, op zaterdag 27 januari 2018, wordt bij Pistache het eerste Sustainable Living Festival georganiseerd. Voor iedereen die mens, klimaat en natuur aan het hart gaat.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: