Kennisplatform voor Oost Nederland

10e editie van de Regio Zwolle Monitor: Vandaag aan de slag met Winst voor later

Geplaatst op 8 december 2021
10e editie van de Regio Zwolle Monitor: Vandaag aan de slag met Winst voor later

Ieder jaar organiseert Stichting Metropool Regio Zwolle het Regio Zwolle Congres en presenteert zij daar de Regio Zwolle Monitor. Om ondernemers wakker te schudden, bij te praten en verder te helpen in een snel veranderende omgeving. Dit jaar is het thema ‘Winst voor later’. En ook bijzonder: dit is de 10e editie van de Regio Zwolle Monitor!

In de monitor wordt de economische situatie van onze regio beschreven. Drie pijlers staan centraal in de monitor: Staat van het Bedrijfsleven, Regionale Kenmerken en het thema Winst voor later. Ondanks de onzekerheden die er op dit moment nog zijn, kunnen we voorzichtig zeggen dat de economie van onze regio zich heeft herpakt na de heftige impact van het coronavirus in 2020.

Winst voor later

Het thema van dit jaar is Winst voor later. Blijf in business. Met dit thema spreken we ondernemers aan op hun verantwoordelijkheid richting toekomstige generaties; Niet alleen winst voor morgen, maar winst voor later dus. De onderliggende waarde van Winst voor later wordt gevormd door hoop. Hoop is de brandstof voor de grootste uitdagingen. Het versnelt processen en overstijgt alle beperkingen. Waar hoop is, ontstaat positiviteit en daadkracht. Wat hoop betekent voor ondernemers leest u terug in de verhalen in deze monitor.

Regio Zwolle Congres 9 december vanaf 13:30 uur (livestream)

De Monitor wordt online gepresenteerd op het Regio Zwolle Congres op donderdag 9 december vanaf 13:30 uur, dit jaar voor iedereen via een livestream te volgen. Met Rens de Jong als dagvoorzitter en op het podium onder andere Kees Klomp (betekeniseconomie-expert), Laura Vicaria (Mud Jeans), Paul Polman (voormalig topman van Unilever – spreekt ons toe via video) en Ruud Koornstra (ondernemer met een missie) En live muziek! Kijk op regiozwollecongres.nl voor het programma. Kortom, er is genoeg om voor in te schakelen!

Starter en Ondernemer van het Jaar

Ook de bekendmaking van de Starter en Ondernemer van het jaar Regio Zwolle is een vast onderdeel van ons congres. Stemmen kan via de Regio Zwolle Connect app tot en met 8 december. Genomineerden Starter van het Jaar zijn: Niels Schutter en Roeland Veen (Trending Tea), Oumar Sylla (Deelfiets Nederland) en Wouter Simons (Entobreed). Genomineerden Ondernemer van het Jaar zijn: Marriël van der Most (Koninklijke van der Most), Jan Groen (Green Organics) en Bas Potjes (Roscom). De verkiezing is een initiatief van MKB Nederland Regio Zwolle, VNO-NCW Regio Zwolle in samenwerking met Stichting Metropool Regio Zwolle.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: