Kennisplatform voor Oost Nederland

Regio Zwolle Congres 2023

Geplaatst op 13 juni 2023
Regio Zwolle Congres 2023

Ieder jaar organiseert Stichting Regio Zwolle Congres het Regio Zwolle Congres, om ondernemers wakker te schudden, bij te praten en verder te helpen in een snel veranderende omgeving. Waar vorig jaar de verschillende crises werden besproken, richt het congres zich dit jaar op de kansen en uitdagingen van kunstmatige intelligentie.

De 12de editie van het congres vindt dit jaar plaats op donderdag 7 december in Theater de Spiegel. Met het thema kunstmatige intelligentie worden bezoekers geprikkeld om na te denken over de kansen en uitdagingen die dit biedt. Waar komt de menselijke maat om de hoek en wat betekent dit voor de verschillende sectoren in onze regio? Een terugkerend onderdeel van het congres is de Regio Zwolle Monitor. Aan de hand van o.a. de pijlers brede welvaart, leefomgeving en menselijk kapitaal wordt regionaal de stand van zaken onderzocht. Ook zoomt de monitor in op het thema kunstmatige intelligentie.

Ondernemers, onderwijs en overheid ondersteunen het congres

Uniek aan het congres en kenmerkend voor de regio is dat het congres mogelijk wordt gemaakt door regionale partners. Ondernemers, overheid en onderwijs ondersteunen het congres. En om deze groep te bedanken vond afgelopen donderdag een lunch plaats met alle partners bij Golfclub Zwolle. De potentiële thema’s werden besproken en ook input over potentiële sprekers en culturele bijdrage werd opgehaald. De uitnodigingen worden in het najaar verspreid via de partners van het congres.

Bestuurslid Erwin van Dalfsen; “Het congres werd in 2022 goed bezocht en de reacties waren erg positief. De partnerlunch was ontzettend waardevol. Op basis van de input van de partners gaan we als organisatie hard aan de slag om de editie in 2023 nog leuker en inspirerender te maken. Natuurlijk vergeten we de netwerkborrel achteraf niet, het is dé plek en hét moment in de regio waar ondernemers, overheid en onderwijs elkaar ontmoeten.”

Foto: Theo Smits

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: