Kennisplatform voor Oost Nederland

13 nieuwe vertegenwoordigers voor de IJsseldelta

Geplaatst op 13 november 2023

Sinds 7 november is de IJsseldelta 13 gastheren en gastvrouwen rijker. Een bijzondere titel die de ondernemers in en rondom dit gebied dragen na het afronden van de Gastheerschapscursus van IVN Natuureducatie. De horeca- en recreatieondernemers ontvingen na de laatste cursusmiddag hun certificaat en gevelbordje uit handen van Adri Ooms van Gastvrij Overijssel. 

Liefde voor de IJsseldelta delen 
In september werd de aftrap gegeven voor alweer de vijfde editie van Gastheren van het Landschap IJsseldelta. De ondernemers maakten in vier bijeenkomsten kennis met elkaar en de bijzondere aspecten van het gebied. Tijdens de cursus kwam onder meer de ontstaansgeschiedenis, het leven bij de IJssel, de recreatieve ontwikkelingen en de flora en fauna van de IJsseldelta aan bod. Met een boswachter werd al het geleerde in de praktijk bekeken. Gastvrouw Janita Kroes van Boerderij de Rietstulp: “Ik heb zoveel ideeën en ingangen gekregen in deze cursus. Samen met andere ondernemers maken we de IJsseldelta.”  

De kersverse gecertificeerde ondernemers kunnen hiermee hun liefde en enthousiasme over de prachtige natuur en de cultuurhistorische omgeving van de IJsseldelta overdragen op hun eigen gasten. 

Netwerk van recreatieondernemers  
“Vanuit Gastvrij Overijssel zien we met de cursus dat toeristische ondernemers en hun werknemers het verhaal van het landschap nog beter kunnen vertellen aan de gasten. En zelf nog enthousiaster raken over de schoonheid en historie van hun streek. De gasten krijgen hierdoor een diepere beleving van het gebied en de ondernemers koesteren de kwaliteit van hun gebied nog meer.” aldus Adri Ooms van Gastvrij Overijssel. In maart 2024 komen de ondernemers nogmaals bij elkaar voor een terugkomdag om ervaringen uit te wisselen en met elkaar op pad te gaan. De ondernemers sluiten zich aan bij een netwerk van ruim 3000 recreatieondernemers in Nederland. Gastheer/Gastvrouw van het Landschap IJsseldelta wordt georganiseerd door IVN Overijssel. Hiervoor werkt IVN onder andere samen met gebiedspartijen met regionale kennis zoals Natuurmonumenten en IJsseldelta Marketing.

foto: IVN Overijssel

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: