Kennisplatform voor Oost Nederland

IJsselvallei zoekt vrijetijdsondernemers die het verschil willen maken voor hun gasten 

Geplaatst op 10 juli 2023
IJsselvallei zoekt vrijetijdsondernemers die het verschil willen maken voor hun gasten

In oktober 2023 start de cursus Gastheer/gastvrouw van de IJsselvallei voor horeca- en recreatieondernemers. Dit is niet zomaar een cursus; De ondernemers leren meer over het prachtige landschap rondom de IJssel en gaan aan de slag met een unieke ervaring die ze kunnen meegeven aan hun gasten. Zo laten zij samen de regio (op)bloeien.

De cursus heeft plek voor 25 horeca- of recreatieondernemers langs de IJssel in Salland en de Veluwe. Ben je vrijetijdsondernemer in Deventer, Olst-Wijhe, Voorst, Epe, Raalte, Hattem, Heerde of Zwolle? Dan is deze cursus voor jou!

Cursus helpt IJsselvallei op te bloeien als toeristische bestemming 
Het op maat gemaakte programma voor vrijetijdsondernemers dompelt ondernemers onder in de ontstaansgeschiedenis en cultuurhistorie langs de IJssel, zowel in Salland als in de Veluwe. Aan bod komt ook bijzondere flora en fauna en het landschap leren lezen.  

‘Het leren lezen van het landschap blijkt in de praktijk soms best nog lastig. Des te leuker als het kwartje valt. Dan merk je echt dat ondernemers het kunnen doorvertellen aan hun gasten’, aldus trainer Lilian Dieben van IVN Natuureducatie.  

Ook toeristische en recreatieve ontwikkelingen en het beleefbaar maken van cultuur en natuur hebben een plek in het programma. Met de cursus bouwen de ondernemers een netwerk en kennis op. Zij laten de IJssel en het landschap eromheen opbloeien als een toeristische bestemming. 

Onderscheidend ondernemen
‘De ondernemers die meedoen aan deze cursus, zijn tijdens en achteraf altijd heel enthousiast. Ze hebben veel geleerd, maar ook veel ervaren’, aldus trainer Lilian Dieben van IVN Natuureducatie. 

Gastvrouw Simone Koggel van Erve Vechtdal/Koe Safari heeft meegedaan aan een eerdere cursus in het Vechtdal. Ook zij is enorm enthousiast over de cursus. ‘Wat fijn dat ik heb mee kunnen doen aan deze cursus! Het Vechtdal is zo enorm inspirerend. Ik heb er zoveel meer uit kunnen halen dan ik vooraf had kunnen bedenken. Een leerzaam natuurlijk cadeau voor mezelf en mijn onderneming!’ 

Ondernemers kunnen zich nog aanmelden 
De cursus van vier middagen en een terugkomdag start op 2 oktober 2023 en kost € 250,- per persoon. Aanmelden kan via de website van IVN Overijssel. Voor vragen of meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht bij Lilian Dieben via l.dieben@ivn.nl of 06-57446750. 

Foto: Gijs Versteeg

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: