Kennisplatform voor Oost Nederland

247TailorSteel: ‘Dit is een prachtig bedrijf’

Geplaatst op 25 oktober 2022
247TailorSteel: 'Dit is een prachtig bedrijf'

Carl Berlo herhaalt het tijdens het interview met enige regelmaat. En met een brede lach. “247TailorSteel is echt een superleuk en prachtig bedrijf.” Dat zit hem, zo legt de CEO uit, in meerdere aspecten. Allereerst in de metaalproducten die bij 247TailorSteel op maat worden gesneden en die werkelijk overal in de maatschappij worden toegepast. Maar het zit hem ook in de high tech, volledig digitaal aangestuurde werk- en productiewijze die het bedrijf hanteert. En in de potentie. “Onze omzet is nu ruim 200 miljoen. In 2025 gaan we naar een half miljard.”

Eind 2020 vertrok Berlo bij ATAG Heating in Lichtenvoorde. Hij verkocht zijn aandelen en ging zich eens rustig beraden op zijn toekomst. Niks doen was geen optie. Te jong nog daarvoor. De rust duurde echter kort. 247TailorSteel zocht een nieuwe CEO. Was dat misschien iets voor Amersfoorter Berlo?

“Ik moest er even over denken. Toch weer naar de Achterhoek? Maar het bevalt me hier. Fijne mensen, een goede mentaliteit en een prachtbedrijf. Dus de keus was snel gemaakt.”

Presentatie

Inmiddels staat Berlo alweer ruim anderhalf jaar aan het roer van 247TailorSteel. Om de woorden ‘prachtig bedrijf’ te bendrukken toont hij een gloednieuwe bedrijfspresentatie, die inmiddels ook online staat. Daarin wordt de supermoderne productiemethode van 247TailorSteel uitgelicht, evenals vele voorbeelden waar het lasergesneden plaat- en buizenmateriaal wordt toegepast. In bouwconstructies, balkons, bewegwijzering in het verkeer, windmolens, kunstwerken, speeltoestellen, aangepaste fietsen. Noem iets en 247TailorSteel maakt er producten voor.

Internet of Things

En dat gebeurt dus high tech en volledig digitaal. Zowel de bewerking van het plaat- en buismateriaal met lasersnijmachines als ook het bestelproces is volledig geautomatiseerd. Er wordt 24/7 geproduceerd en er kan ook dag en nacht worden besteld. Het is niet voor niets 247TailorSteel.

“En wat extra bijzonder is”, zegt Berlo, “ook hele complex samengestelde producten, tot wel 1.500 onderdelen, worden automatisch geëngineerd. Ons portaal analyseert, berekent de kostprijs en wanneer het klaar kan zijn. Alles gebaseerd op Internet of Things, volledig op de toekomst voorbereid.”

Duurzaamheid is daarin een serieus thema. “Door onze grootte en het enorme aantal orders, kunnen wij onze metalen platen optimaal benutten. Onze systemen berekenen dat perfect. Restafval is minimaal, de productiekosten daardoor lager.”

Uitbreiden

Naast Varsseveld heeft 247TailorSteel twee vestiging in Duitsland. Volgend jaar worden er in Oud Gastel en het Vlaamse Kortrijk nieuwe locaties geopend. Daarnaast komen er vestigingen in Frankrijk en Oostenrijk en wil het bedrijf verder uitbreiden in Duitsland.

Medewerkers van alle vestigingen worden opgeleid op de eigen academy in Varsseveld.

Combinatie

Mensen werken graag bij 247TailorSteel, zegt Berlo. “Waarom? Een combinatie van factoren. Onze fabrieken zien er top uit. Schoon, licht, fijn klimaat, ieder een eigen machine. Goede inkomsten, ploegentoeslag, ieder kwartaal een bonus. Iedereen is welkom, man, vrouw, jong, oud. Instromers? Graag. Parttime? Kan ook.”

Het werk moet leuk zijn, zegt Berlo. “Regelmatig een feestje, een fijn team met collega’s. We zijn een winnend bedrijf dat hard groeit. Aanpakken, dat hoort er natuurlijk ook bij. Maar dat kunnen de mensen hier wel.”

De beste

Uiteindelijk wil 247TailorSteel de beste en de grootste zijn. Waar dan ook. “In Nederland, België en Duitsland zijn we dat al. In andere landen gaan we dat worden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: