Kennisplatform voor Oost Nederland

247TailorSteel gestart met productie in nieuwe vestiging Oud Gastel

Geplaatst op 7 april 2023
247TailorSteel gestart met productie in nieuwe vestiging Oud Gastel

Tien maanden geleden kondigde 247TailorSteel, marktleider in Nederland op het gebied van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen, haar tweede Nederlandse vestiging aan. In Oud Gastel is een bestaand pand in korte tijd getransformeerd naar de vijfde innovatieve productiefaciliteit van de organisatie. “Met de komst van de nieuwe fabriek in Oud Gastel versterken we onze positie in de markt en bieden we meer mogelijkheden voor onze klanten in Zuid-Nederland en België”, verklaart Carl Berlo, CEO van het bedrijf.

Met de nieuwe productiefaciliteit groeit het machinepark van 247TailorSteel naar meer dan 50 lasersnijmachines, 40 kantbanken en 15 buislasers. Met een locatieoppervlak van 40.000 m² wordt Oud Gastel de grootste fabriek van 247TailorSteel. In eerste instantie worden er vijf lasersnijmachines, vier kantbanken, vier buislasersnijmachines en twee machines voor randafwerking geplaatst. Het machinepark zal gefaseerd uitgebreid worden. “Dankzij ons eigen hightech machinepark en de online software Sophia® kunnen onze klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week hun bestellingen online plaatsen, in slechts één minuut een offerte ontvangen en hun product binnen 48 uur geleverd krijgen”, legt Berlo uit.

Nieuwe banen voor de regio

De bouw van de nieuwe fabriek levert in eerste instantie 75 nieuwe werkplekken op, op langere termijn wordt verwacht dat ongeveer 250 werknemers aan de slag kunnen gaan. “We leiden ons personeel op in onze eigen 247TailorSteel Academy. Iedereen, met of zonder ervaring in de metaalbranche, kan binnen twee maanden zelfstandig bij ons aan het werk”, aldus Eric Hengst, Plantmanager van de gloednieuwe vestiging in Oud Gastel.

Internationale uitbreiding 247TailorSteel is sinds de oprichting in 2007 de toonaangevende pionier op de markt en heeft inmiddels een grote, trouwe klantenkring. Naast de vestigingen in Varsseveld (NL), Oyten (DE), Hilden (DE), Langenau (DE), Oud Gastel (NL) en Hooglede (BE, in aanbouw) zijn er ook plannen voor een vierde Duitse productielocatie en een fabriek in Oostenrijk. In totaal zal 247TailorSteel in 2025 naar verwachting vanuit tien productievestigingen actief zijn.

Algemene feiten

Omzet in 2022: 200 miljoen euro – Aantal werknemers: Meer dan 800 – Meer dan 35.000 klanten – 185.000 m2 vloeroppervlak op zes locaties: Varsseveld (Nederland – hoofdkantoor), Oyten (Duitsland, bij Bremen), Hilden (Duitsland, bij Düsseldorf), Langenau (Duitsland, bij Ulm), Oud Gastel (Nederland, bij Roosendaal) en Hooglede (België, bij Kortrijk. In aanbouw).

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: