Kennisplatform voor Oost Nederland

Aansluiten op Big data met CM-Connect

Geplaatst op 29 april 2021
Aansluiten op Big data met CM-Connect Aansluiten op Big data met CM-Connect

In gesprek met CMData en de ontwikkelingen in de loop der jaren. De laatste ontwikkelingen zijn die op het gebied van het Industrial Internet of Things. Of beter gezegd, de Big data die daarbij om de hoek komt kijken.

Big data is een term die wordt toegepast op datasets om de gegevens vast te leggen, te beheren en te verwerken. Big data heeft een of meer van de volgende kenmerken: hoog volume, hoge snelheid of grote variëteit en veel ervan wordt in realtime en op zeer grote schaal gegenereerd.

CMData stelt zakelijke gebruikers in staat om betere en snellere beslissingen te nemen met data, die voorheen ontoegankelijk en/of onbruikbaar waren. Dit door het toepassen van CM-Connect, een merkonafhankelijke oplossing, in eigen huis ontwikkeld.

Data verzamelen, opslaan en beheren

CM-Connect is een Big data platform waar je enorm veel data kunt verzamelen, opslaan en beheren. En waar datasets gegeneerd kunnen worden die worden vergeleken met patronen die eerder ongezien bleven. En daar zit de kracht. Die patronen bevatten essentiële zakelijke inzichten waarmee afdeling overschrijdende bedrijfsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden.

Han Boin, operationeel directeur van CMData, is duidelijk: “Elk MKB-bedrijf komt vroeg of laat voor de afweging te staan of ze wel of niet ‘aanhaken’ op het gebied van Big data. Er zit gewoon niks tussenin. Doe je niet mee met de transformatie en het toepassen van Big data, dan mis je kansen en prijs je jezelf op termijn uit de markt.

Nieuwe inzichten

Hij vervolgt: “Wij hebben met onze partners in de afgelopen jaren ontzettend veel kennis opgedaan van allerlei systemen. Denk hierbij aan branches waarbij diverse typen elektromotoren, aandrijvingen en koelsystemen ingezet worden, van lokale installateurs tot grote beursgenoteerde bedrijven. Door het inzetten van CM-Connect werden er nieuwe inzichten gecreëerd en zijn wij in staat gebleken om processen naar een hoger niveau tillen en kosten verminderen. Maar het mooiste is het introduceren van nieuwe diensten en het ontwikkelen van producten.”

Merkonafhankelijke softwareoplossing

Veel MKB-bedrijven weten niet waar ze moeten beginnen als het op Big data aankomt, aldus Boin. Volgens een recent onderzoek van Ricoh geeft maar liefst 80% van de MKB’ers aan dat ze onvoldoende doen om bedrijfsprocessen te digitaliseren. Door het gebrek aan tijd, financiële middelen en capaciteit. Maar juist het aansluiten op Big data zorgt op termijn voor winst op alle voornoemde drie punten. CMData heeft hiervoor een praktisch toepasbare, betaalbare en bovenal merkonafhankelijke softwareoplossing ontwikkeld.

Kijk voor meer informatie of het aanvragen van een Big data Starterkit op de website www.cmdata.nl

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: