Kennisplatform voor Oost Nederland

CMData over warmtebehandeling via Bodycote

Geplaatst op 28 december 2020

Onderhoud, daar zit toch niemand op te wachten? Toch is het nodig, ook al komt het eigenlijk nooit uit. Wat is er nou mooier dan dat je niet hoeft te wachten tot die machine of installatie ermee ophoudt, maar dat je dit voor kunt zijn en jezelf zo tijd, energie en verlies bespaart. Klinkt als toekomstmuziek, maar bij CMData zingen ze uit volle borst mee met deze melodie.

Voorspellend onderhoud is de toekomst. Veel onderhoud gebeurt tegenwoordig nog vaak op reactieve of proactieve basis. Reactief onderhoud wil zeggen dat er onderhoud gedaan wordt op het moment dat er daadwerkelijk een probleem is.

“Bodycote is het bedrijf dat enorm investeert in het verhogen van de kwaliteit”, aldus Bart Lemans, plantmanager bij de vestiging in Haaksbergen. Het bedrijf levert services op het gebied van warmtebehandeling en bestaat ​​uit een aantal kerntechnologieën, zoals warmtebehandelingen, metaalverbindingen, Heet Isostatisch Persen en oppervlaktetechnologie.

Als wereldwijde toeleverancier voor warmtebehandelingen is Bodycote in staat om haar klanten een ​​significant voordeel te bieden. Dankzij een internationaal netwerk van vestigingen maakt men gebruik van een schat aan kennis, ervaring en specialistische expertise, zodat topkwaliteit geleverd kan worden waar en wanneer dat nodig is.

Warmtebehandeling is een essentieel onderdeel van elk productieproces ​​en omvat een grote verscheidenheid aan technieken en gespecialiseerde technische processen die de eigenschappen van metalen en legeringen verbeteren. Klanten erkennen de betrouwbaarheid en zekerheid die Bodycote kan bieden dankzij bijna een eeuw aan ervaring in warmtebehandeling en een uitgebreid scala aan internationaal erkende kwaliteitsaccreditaties.

Door het toepassen van de oplossingen van CMData, is Bodycote in staat om in een vroegtijdig stadium afwijkingen of ‘buiten de grenzen komen van vooraf gestelde parameters’ te signaleren. Dit stelt het bedrijf in staat om te sturen op proactief onderhoud. En dus de schade weet te beperken doordat de processen blijven doorlopen. Stilstand van machines en installaties kosten enorm veel geld, buiten de frustratie die het oplevert voor de eindklant: het niet tijdig kunnen leveren van een eindproduct. Of zelfs onherstelbare schade aan het product.

CM-Connect

CM-Connect verhoogt de kwaliteitsnormen van alle toegepaste processen. De innovatie van CM-Connect is universeel en toepasbaar op allerlei installaties. Als bedrijf hoef je niets open te breken op bestaande installaties. En hierdoor is de continuïteit dus altijd gewaarborgd. Het maakt zelfs niet uit welke installatie je hebt staan, omdat de oplossing van CMData merkonafhankelijk toepasbaar is. En tegen aanzienlijk minder kosten geïmplementeerd kan worden van vaak duurdere merkgebonden oplossingen; innovatie toegankelijk gemaakt voor midden- en kleinbedrijf.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: