Kennisplatform voor Oost Nederland

Achterhoek College Tour over krimp in Amphion

Geplaatst op 11 januari 2018
Achterhoek College Tour over krimp in Amphion

Wat moet er gebeuren om de Achterhoek vitaal, economisch gezond en leefbaar te houden? Deze vraag staat centraal in de eerste editie van de Achterhoek College Tour in de Gelderlanderzaal in schouwburg Amphion. De in totaal drie bijeenkomsten maken onderdeel uit van het project Parels van de Achterhoek.

Tijdens de eerste discussiemiddag op zondag 21 januari geeft socioloog en statisticus dr. Manfred te Grotenhuis uit Dinxperlo inzicht in het verschijnsel krimp. Hij heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het onderwerp. Aan tafel zit ook icoon Bennie Jolink, die een beetje minder drukte in de Achterhoek eigenlijk wel lekker rustig vindt.

Te gast is verder journalist en schrijver Bert Wagendorp uit Groenlo, die al jaren niet meer in de Achterhoek woont, maar er nog regelmatig komt. Rechter en voormalig hoogleraar prof. mr. dr. Gerhard Rijken uit Dinxperlo lanceert een plan om de regio op te stoten in de vaart der volkeren. Muzikale gast is de Vordense zanger, gitarist en liedjesschrijver Stef Woestenenk.

De discussie staat onder leiding van Erik Hagelstein, schrijver van Parels van de Achterhoek.  Het boek bevat 20 portretten van streekgenoten die het uiterste in hun vak hebben bereikt en is op 10 december gepresenteerd in Amphion. Foto’s uit het boek, gemaakt door portretfotografe Jessica de Lepper, zijn tot 28 januari te bezichtigen in het Stadsmuseum Doetinchem.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: