Kennisplatform voor Oost Nederland

Adwise uitgeroepen tot beste digital agency van Nederland

Geplaatst op 4 mei 2021
Adwise uitgeroepen tot beste digital agency van Nederland

Adwise is de nieuwe lijstaanvoerder van de Emerce100, de belangrijkste graadmeter voor beslissende digital agencies in Nederland. Het Twentse marketingbureau werd het hoogst beoordeeld op kennis, prijs-kwaliteitsverhouding, betrouwbaarheid en flexibiliteit in de categorie full service digital agency groot. Vorig jaar eindigde Adwise nog op een achtste plaats in de middelgroot categorie, wat deze nummer 1-notering extra bijzonder maakt.

“Zeven plekken stijgen in een zwaardere categorie is een droom die uitkomt”, aldus Gijs Westerbeek, CEO van Adwise. Ook in een turbulent jaar wist de digital agency met meer dan 100 creatieve denkers en doeners te blijven innoveren, doorontwikkelen en groeien. De nummer 1-notering in de Emerce100 wordt gezien als een absoluut hoogtepunt. “We hebben altijd uitgesproken dat we bij de beste digital agencies van Nederland willen horen en die ambitie hebben we nu gerealiseerd”, reageert Westerbeek. Hij benadrukt dat deze onderscheiding een teamprestatie is. “Zonder de tomeloze inzet van onze creatieve marketeers en het vertrouwen van al onze klanten en partners was dit nooit gelukt.”

Adwise brengt marketing innovaties bij opdrachtgevers

“Organisaties die het snelste innoveren op marketing en technologie winnen op lange termijn”, aldus Westerbeek. Maar marketing innovatie is voor Adwise geen doel op zich. Slimme keuzes maken in het combineren van strategie met digitale ontwikkelingen, daar draait het om. Adwise helpt klanten niet alleen om de eerste te zijn, maar vooral om de slimste te zijn. “Je wilt geen trends najagen, maar wel duurzame toepassingen voor jouw business.”

Adwise test altijd eerst zelf nieuwe ontwikkelingen. Zoals innovaties op het gebied van social commerce, account based marketing, of kanalen als Clubhouse. Vervolgens brengt Adwise deze innovaties bij klanten, waarbij snelheid en pragmatisme leidend is. “We staan erom bekend dat wij de complexiteit van marketing hanteerbaar maken voor de klant. Verder voeren wij innovaties alleen door als ze relevant zijn. Kan je er als organisatie wat mee? Brengt het op de lange termijn groei?”

Innoveren op marketing zit niet bij alle organisaties in hun DNA. Daarom is een betrouwbare marketingpartner onmisbaar, stelt Westerbeek. “Want marketing en innovatie is onze core business. Wij zitten bovenop de laatste ontwikkelingen en via onze interne specialisten brengen we die direct bij onze opdrachtgevers. We stimuleren onze mensen en klanten om (inter)nationale prijzen te winnen met innovatieve marketing-cases. En dit werkt super, met meer dan 100 nominaties en awards voor onze klanten in de afgelopen vijf jaar!

Adwise maakt opdrachtgevers agency-onafhankelijk

Naast innoveren wil Adwise vooral dat de marketingorganisatie van klanten naar een hoger niveau groeit. “We zeggen altijd: we willen klanten agency-onafhankelijk maken, vooral in marketingactiviteiten die hun business drijven. Sommige marketingspecialismen zijn zo belangrijk voor een organisatie, dat je die volledig in eigen huis wilt hebben. Het naar een hoger niveau brengen van deze marketing activiteiten (maar vooral ook het kennisniveau), is de basis van al onze samenwerkingen. Daarom hebben we ook een eigen Adwise Academy opgericht. Om kennisoverdracht en de toepassing ervan bij onze opdrachtgevers te waarborgen. Maar wil je snel groeien, dan raden we altijd aan om samen te werken met onze digital brains, via Adwise of onze detachterings-afdeling Wise People.”

Emerce-erkenning: meer dan een prestigestrijd

Voor zowel leveranciers als afnemers van marketingdiensten geldt de Emerce100 als belangrijke maatstaf. Naast een mooie onderscheiding voor geleverd werk, geeft de lijst houvast voor bedrijven en merken bij het kiezen van marketingpartners. Een goede klassering in de Emerce100 vergroot voor agencies en bureaus de kans op het aantrekken van nieuwe klanten, zowel uit Nederland als daarbuiten. De Emerce100 biedt dus veel meer dan alleen prestige; het zet marketingbedrijven (internationaal) op de kaart.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: