Autoverhuur Bultman: totaalaanbieder in mobiliteit

27 juni 2019 Logistiek

Dat Autoverhuur Bultman met negen vestigingen tot de grootste totaalaanbieders van mobiliteit in Oost- en Noord-Nederland behoort, is allang bekend. Maar de van oorsprong Apeldoornse autoverhuurder loopt ook voorop in nieuwe ontwikkelingen. Elektrisch rijden bijvoorbeeld. Deze zomer krijgt Bultman zijn eerste laadpalen voor de deur, die van energie worden voorzien door eigen zonnepanelen. “Prachtig toch?”, vindt directeur Dave Bultman.

‘Mobiliteit on demand’. Dat is tegenwoordig het credo van Autoverhuur Bultman. Het maakt niet uit wat voor auto of bedrijfswagen de klant wenst. En ook niet wanneer en waar hij hem nodig heeft. “Wij kunnen op ieder moment en op iedere plek de gewenste mobiliteit leveren. Een auto nodig in Groningen of Maastricht? Geen probleem. Of de auto ’s nachts ophalen? Het kan allemaal. Daarin zijn we sterk”, zegt Dave Bultman.

Met een wagenpark van ruim 250 bedrijfsauto’s in alle soorten en maten, kan Bultman veel uit eigen voorraad leveren. Maar ook werkt de Apeldoornse autoverhuurder samen met andere partijen. Zo is Bultman aangesloten bij De Autoverhuurders, kortweg DAV. Twintig bedrijven met 39 vestigingen door het hele land. Samen ruim vierduizend auto’s. “Hebben wij zelf niet de juiste auto voorhanden, dan regelen we het via één van onze DAV-partners”, vertelt Dave Bultman.

Voor de verhuur van personenauto’s werkt Bultman samen met de autoverhuurder Hertz, een grote internationale speler in deze sector. “Een geweldige partner”, aldus Bultman. “Door de samenwerking met Hertz kunnen we ieder soort personenauto leveren.”

Aantrekkelijk

De verhuur van personenauto’s is met name in de zomermaanden big business. Voor leaserijders kan het om verschillende redenen heel aantrekkelijk zijn om een auto te huren voor de vakantie, zegt Bultman.

“Soms is de leaseauto qua grootte of onderhoudsstaat niet toereikend voor de vakantie. Ook kan het gezien de bijtelling aantrekkelijk zijn om een auto te huren. Onze auto’s zijn nooit ouder dan een half jaar. Dat is ook een lekker gevoel op vakantie.”

En het milieu kan een rol spelen. “Rijd je in een diesel, dan mag je veel Europese steden niet meer in. Ook dan kan huren een mooi alternatief zijn.”

Oplaadpunten

Milieu is sowieso een thema waar Bultman veel waarde aan hecht. Al langere tijd verhuurt het bedrijf hybride of volledig elektrische personenauto’s. Dit jaar volgen ook de eerste elektrische bestelwagens. Vanaf komende zomer kunnen die auto’s bovendien voor de deur van Bultman worden opgeladen. Eerst zullen er bij de hoofdvestiging in Wenum-Wiesel oplaadpunten worden geplaatst. De overige acht vestigingen volgen daarna. Op het dak van het kantoor in het aan Apeldoorn grenzende Wenum-Wiesel liggen de zonnepanelen al klaar. “De auto opladen hier voor de deur. Met gratis energie van de zon. Hoe mooi is dat! Het past precies in wat wij willen zijn: een totaalaanbieder in mobiliteit”, aldus Dave Bultman.