Kennisplatform voor Oost Nederland

Bedrijfsleven, overheid en onderwijs slaan handen ineen

Geplaatst op 24 oktober 2016
Transport en Logistiek

Het ministerie van OC&W stelt wederom een subsidie ter beschikking voor onderwijsvernieuwing.  Deze keer hebben ROC van Twente, overheid, de regionale transportbedrijven en de vmbo-scholen de handen ineen geslagen voor innovaties in de regio. Met deze subsidie kunnen ROC van Twente en hun samenwerkingspartners de positie van Twente als top logistieke regio verder versterken.

Nieuw samenwerkingsverband
Binnen het samenwerkingsverband OT&L richten ROC van Twente en de Twentse transportbedrijven een nieuw opleidingscentrum op. In Rijssen wordt naast de opleiding Chauffeur wegvervoer de opleiding Logistiek medewerker opgestart. Dezelfde opleidingen worden in Oldenzaal op een nieuwe locatie opgestart. Hiermee wordt voorzien in de steeds groter wordende vraag naar personeel. Door de steeds groter wordende uitstroom van gekwalificeerd personeel, dreigt een tekort te ontstaan aan goed opgeleide vakkrachten. Door het verspreiden van de opleidingslocaties zitten aankomende vakkrachten dichter bij de bedrijven in de logistieke branche. Waardoor de aansluiting van onderwijs met het bedrijfsleven wordt geoptimaliseerd.

docentenstages
Scholing van docenten en leermeesters is cruciaal voor het praktijkonderwijs. Ook in de logistieke branche. Belangrijk speerpunt binnen OT&L is het up-to-date houden van kennis. Zowel voor leermeesters en praktijkopleiders als voor docenten van ROC van Twente en de vmbo-scholen. Gezamenlijk wordt een programma ontwikkeld om zowel stageopdrachten als docentenstages vorm te geven.

OT&L en baangaranties
Binnen OT&L wisselen docenten en professionals uit het bedrijfsleven hun kennis uit met studenten. De student hoeft niet op zoek naar een leer-werkplek. Die regelt het opleidingscentrum voor de studenten. Na het behalen van het diploma kan de werknemer gegarandeerd aan de slag binnen het  vakgebied bij één van onze lid bedrijven. In 2015 is op de locatie Morsweg in Rijssen al gestart met de eerste klas.

Samenwerking onderwijs, bedrijfsleven en overheid
De provincie Overijssel en de betrokken gemeenten Rijssen-Holten, Oldenzaal en Enschede zijn erg blij met het initiatief van de bedrijven en scholen. Zij onderschrijven het belang van de werkgelegenheid in de transport en logistiek en ondersteunen het project met een gezamenlijke bijdrage van € 350.000,-. Het bedrag van de subsidie bedraagt ruim € 350.000,-. Ook het regionale bedrijfsleven investeert zo’n € 350.000,-, waarmee de totale investering op ruim € 1.050.000,- komt.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: