Kennisplatform voor Oost Nederland

Beleef duurzame mobiliteit bij de eerste editie van Move East

Geplaatst op 12 juni 2023
Beleef duurzame mobiliteit bij de eerste editie van Move East

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni vindt voor het eerst Move East plaats, hét duurzame mobiliteitsevent van Oost-Nederland. Op Technology Base, Twente Airport bij Enschede kan iedereen de nieuwste ontwikkelingen en innovaties ervaren op het gebied van duurzaam vervoer: van elektrische vliegtuig tot step en van drone tot vrachtwagen. Meer dan 30 exposanten demonstreren hun innovaties. Move East is een initiatief van Provincie Overijssel, Provincie Gelderland en Oost NL. De toegang voor het event is gratis.

Of je nu rijdt of vliegt, mobiliteit moet duurzamer. Veel bedrijven uit de provincies Overijssel en Gelderland werken aan innovaties die dat mogelijk maken. Het Move East-event biedt iedereen de kans te ervaren hoe duurzame mobiliteit van de toekomst eruit ziet.

Vrijdag 16 juni: Business vrijdag: elektrisch vliegen, waterstof en batterijen

Op vrijdag 16 juni staat de zakelijke markt centraal. Naast de vele innovaties die te zien zijn, vinden er die dag verschillende kennissessies plaats, waarin experts in gesprek gaan over actuele duurzame mobiliteitsvraagstukken. Eddy van Hijum, gedeputeerde Provincie Overijssel, Economie, Financiën en Europa, opent samen met Helga Witjes, gedeputeerde Provincie Gelderland, Mobiliteit, Economie en Innovatie de eerste dag van Move East. Harm Edens treedt op als dagvoorzitter. Ondernemers, overheden, kennisinstellingen en intermediairs gaan met elkaar in gesprek over de uitdagingen en kansen die duurzame mobiliteit met zich meebrengt.

Daarbij gaat het over: Wat betekent verduurzaming van bedrijfswagens? Kunnen we binnenkort instappen in een elektrisch vliegtuig? En welke kansen geeft medisch transport via drones? Daarnaast organiseert Novel-T een Campus Cafe over ‘The Future of Batteries’, vertelt Paul Bombeld – hoofdredacteur van Waterstof Magazine – over wat nu al mogelijk is met waterstof welke ontwikkelingen er aan komen, en laat Scania zien welke stappen het bedrijf zet in de richting naar een duurzaam transportnetwerk. Bekijk hier het hele programma van de vrijdag.

Zaterdag 17 juni: Publieksdag: droneplein, raceauto’s en magneettransport

Zaterdag 17 juni is iedereen welkom bij Move East. Doe mee met een elektrische autorally of stap op de nieuwste duurzame fatbike. Op Twente Airport zal ook het elektrische vliegtuig niet ontbreken, naast duurzame vrachtwagens, bussen, race-auto’s, auto’s, motoren, steps, fietsen en drones.

Op het Space53 droneplein ontmoet je drone-innovators. Deze vliegende robots nemen een steeds grotere rol in als het gaat om duurzame mobiliteit door de lucht. Onder meer Robor Electronics, Spectro-AG, DroneTeam Twente, ANWB Medical Air Assistance, Nest-Fly Technologies en Drone Flight Academy zijn met drone-innovaties aanwezig op dit plein. Doe mee aan de droneworkshop van DroneTeam Twente, bekijk dronedemonstraties of sluit aan bij de presentatie van ANWB Medical Air Assistance over hun medische transportdrone.

Een team van de Radboud Universiteit werkt samen met studenten van Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) aan ‘The National Individual floating Transport Infrastructure’ (NIFTI). Zij laten bij Move East hun bekroonde studie naar een zwevende transportsysteem op basis van magneten zien.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: