Kennisplatform voor Oost Nederland

Boerin (Fruit van Nien) nodigt Zwollenaren uit te komen proeven en leren over natuur-inclusief boeren

Geplaatst op 2 september 2021
Boerin (Fruit van Nien) nodigt Zwollenaren uit te komen proeven en leren over natuur-inclusief boeren

Op zaterdag 11 september nodigt caring farmer Jeannine van Fruit van Nien alle Zwollenaren uit om te leren over natuurinclusieve kringlooplandbouw bij de Zwolse Standslanderijen. Dit is de aftrap van een reeks Foodcamps van Caring Farmers en Lekker Boer door het hele land om burgers, boeren en koks samen te brengen op de boerderij. Bij Fruit van Nien is er op 11 september voor iedere leeftijd wat wils; de (klein)kinderen bootcampen en tellen beestjes terwijl de boerin vertelt waarom ze zo is gaan boeren; waarom is de bodem zo belangrijk? Hoe gebruik je de natuur bij de bedrijfsvoering? En er wordt samen met een chefkok gekookt en geproefd van eten dat je zelf hebt geoogst. Een kijkje in het duurzaam boeren van de toekomst.

Boerin Jeannine, Caring Farmers en LekkerBoer hopen zo de consument te bereiken. “We moeten echt beter voor de aarde gaan zorgen. We kunnen niet alleen maar blijven vragen van onze aarde, zonder te geven. Om deze reden plant ik meerdere gewassen in stroken door elkaar heen; hoe meer diversiteit en hoe meer leven in de bodem, hoe beter dat is! Ik wil mensen bewust maken en motiveren voor lokaal en duurzaam te kiezen, met zowel voor de boer als consument een eerlijke prijs”, vertelt Boerin Jeannine.

• Wat: Foodcamp: Oogsten, koken, leren en bewegen bij Zwolse Stadslanderijen – Fruit van Nien
• Wanneer: 14.30 op 11 september 2021
• Waar: Luttekeweg 1, 8031 LG Zwolle

Foodcamps: Oogsten, koken, leren en bewegen bij Zwolse Stadslanderijen – Fruit van Nien

Foodcamps zijn een leuk en leerzaam middagje uit voor alle leeftijden. Je oogst zélf je eten met de boer die je vervolgens ter plekke met échte chefkok Jaap Smoker bereidt. Samen met Maaike van Vugt, buurtsportcoach bij Sportservice Zwolle, kunnen de (klein)kinderen letterlijk in beweging komen voor hun eten! Met een bootcamp leven ze zich helemaal uit en terwijl ze vervolgens beestjes tellen, krijg jij een rondleiding over het bedrijf, en hoor je meer over biodiversiteit, de bodem en het belang van gezond en duurzaam eten!

Een leerzaam uitje voor alle leeftijden, met of zonder kinderen welkom! Meer informatie op www.caringfarmers.nl/foodcamps2021, kaarten haal je hier! Meld je aan als Caring Consument, en ontvang direct korting! Aanmelden? Klik hier! Samen met jou, veranderen wij de landbouw!

Caring Farmers en Lekker Boer

Caring Farmers zijn 260 vooruitstrevende boeren en ruim 1000 caring consumenten, wetenschappers en ketenpartners, die samen sneller willen bewegen naar een natuurinclusieve kringlooplandbouw waar de biodiversiteit ieder jaar toeneemt, alle dieren buiten lopen en waar boeren goed contact hebben met hun klanten. Kijk op www.caringfarmers.nl

LekkerBoer organiseert al 3 jaar avonturen op het boerenland. Het bewegen, zelf oogsten en koken brengt een gezonde levensstijl samen met het leren over het boerenbedrijf! Dit foodcamp wordt gesponsord door de Triodos Foundation, Milieudefensie en het visieplan “Re-root de Dutch Food System 2050”.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: