Kennisplatform voor Oost Nederland

Boessenkoolprijs voor de 47e keer uitgereikt

Geplaatst op 26 juli 2016
Boessenkoolprijs 2016

Voor afgestudeerden van het Pius X College in Almelo liggen de banen voor het oprapen. Dat was de constatering van Eelco Osse, ceo van Machinefabriek Boessenkool  bij de uitreiking van de jaarlijks Boessenkoolprijs. Een prijs voor de beste studenten van de opleiding Metaal en Elektro van het Almelose Pius X College. Dit jaar uitgereikt voor de 47ste keer.

Hij onderbouwde zijn stelling met het feit dat de economie weer aantrekt en dat toekomstige vakkrachten broodnodig zijn. De studenten van het Pius hebben de afgelopen tijd laten zien dat ze een team van young professionals zijn. Tijdens de Junior Vakkanjers wedstrijden hebben zij de originaliteitsprijs in de wacht gesleept. Ook bij de laswedstrijden leverden ze een echte winnaar. En bij Skills Talent Overijssel waren zij de kampioen. In Zeeland streden de studenten tenslotte nog eens voor het Nederlandse Kampioenschap.

Dit jaar was het extra moeilijk de juiste kandidaat voor de Boessenkoolprijs te vinden. Veel is immers in teamverband gerealiseerd.  De prijs gaat echter reglementair altijd naar een persoon. Die is tenslotte toch gevonden in de persoon van Thomas Heukeler. Hij was degene die individueel al vanaf de 3e klas op zowel de bèta alsook op de alfa vakken steeds op een niveau hoger presteerde dan zijn studiegenoten.  Behalve een oorkonde ontving de Thomas ook een zeer goed gevulde gereedschapskist passend bij zijn eigen vakgebied.

Machinefabriek Boessenkool wil met de prijs haar  betrokkenheid bij de technische opleidingen in de regio en het belang van toekomstig metaal-technisch talent onderstrepen. “Goed geschoold personeel is voor ons soort bedrijven van levensbelang.” aldus directeur Eelco Osse. Machinefabriek Boessenkool realiseert uiterste precisie in metaalbewerkingen tot op extreem grote formaten. Het bedrijf is onderdeel van de Osse Equipment Manufacturing Group. Een groep bedrijven die gekend zijn door premium kwaliteit en het vorm geven aan de nieuwste technische ontwikkelingen en producten.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: