Kennisplatform voor Oost Nederland

Borggreve Schilders gaat voor strak werk: ‘De klant wil hoge kwaliteit’

Geplaatst op 4 augustus 2021
Borggreve Schilders gaat voor strak werk: ‘De klant wil hoge kwaliteit’

Borggreve Schilders is een begrip in Tubbergen. Al 130 jaar. De opa van Peter Borggreve begon toen een schildersbedrijf met spuitinrichting in de gemeente. Zijn kleinzoon heeft het familiebedrijf verder ontwikkeld waarbij vakmanschap nog steeds hoog in het vaandel staat. “Wij gaan voor een goed stuk strak schilderwerk. De klant verlangt hoge kwaliteit; hij wil er geen omkijken naar hebben”, aldus directeur-eigenaar Peter Borggreve.

Eind negentiende eeuw richtte opa Borggreve zijn schildersbedrijf op aan de Oranjestraat in Tubbergen. De ondernemer beschikte over een eigen spuitinrichting, schilderde kozijnen en plaatste ruitjes bij de boerderijen die toen in deze grote plattelandsgemeente overheersten. Peters oom en vader volgden de oprichter op en verplaatsten het bedrijf naar de Boskampstraat. Het bedrijf werd uitgebreid met nieuwe werkzaamheden, zoals wandafwerking (behang en sauswerk) en glas zetten en -afwerking.

Gevarieerd en uitdagend

Anno 2021 zit Borggreve op een andere locatie, maar nog steeds in de gemeente Tubbergen. Het schildersbedrijf neemt over het algemeen werk aan binnen een straal van honderd kilometer van de thuisbasis. “Maar als de aannemers, voor wie we actief zijn, hun klussen verder weg hebben, gaan we mee. We zijn nu bijvoorbeeld in Dronten actief”, zegt Peter. Het aantal en het type klanten heeft de laatste jaren een vlucht genomen.

Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven en instellingen, zoals woonzorgcentra, weten de weg naar het schildersbedrijf van Borggreve te vinden. “Bijvoorbeeld een woonzorgcentrum schakelt ons niet alleen in voor schilderwerk, maar ook voor andere esthetische werkzaamheden, zoals ruimten voorzien van een nieuw behang of sauswerk. Dat maakt het werk wel gevarieerd, maar ook uitdagend, omdat we dikwijls met krappe planningen werken.”

Erg druk

Het is momenteel erg druk. Tot en met december heeft Borggreve Schilders een volle orderportefeuille. Heeft corona hierop invloed gehad doordat veel mensen hun huis gingen opknappen, omdat ze het geld niet anders besteedden? “Ja, voor een deel. Maar onderhoud van wanden en gevelelementen blijft altijd. Met bepaalde opdrachtgevers sluiten we onderhoudscontracten van tien jaar, dus daar komen we elk jaar terug voor inspectie. Wat niet goed is, herstellen we.”

Borggreve Schilders merkt vooral een toename van opdrachten van particulieren die een nieuwe woning bouwen. Volgens Peter willen de bewoners alles picobello voor elkaar hebben, zonder dat ze er zelf veel aan hoeven te doen. “Mensen willen geen omkijken hebben naar bijvoorbeeld het schilder -en/of glaswerk en besteden het werk aan ons uit.”

Schitterend vak

Peter is tevreden met de grootte van zijn bedrijf. Hij heeft momenteel vijftien man aan het werk en dat vindt de directeur goed zo. “Veel groter wil ik het bedrijf niet laten worden. Ik kan het zo goed overzien. We hebben een leuke ploeg mensen. Er heerst hier echt een Twentse mentaliteit. We zijn nogal ‘kort voor de kont’, zoals ze het hier noemen. Een no-nonsense cultuur. Ik vind het belangrijk dat mijn jongens met plezier hun werk doen.”

Het is best lastig om jonge aanwas te krijgen van aankomende schilders, want de spoeling is zeer dun. “Ik weet niet waarom dat zo is. Vroeger kon je hier in de regio voor schilder leren, maar dat is niet meer. De schildersvakopleiding is bezig om de opleiding weer regionaal te organiseren. Gelukkig maar, want het is een schitterend vak om te leren.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: