Kennisplatform voor Oost Nederland

Brits PTSG participeert in Flame Control uit Harderwijk

Geplaatst op 6 maart 2024
Brits PTSG participeert in Flame Control uit Harderwijk

PTSG (Premier Technical Services Group Ltd) uit Groot-Brittannië heeft de helft van de aandelen van brandbeveiligingsbedrijf Flame Control overgenomen van ondernemer Rodny Bosma (37). PTSG zocht voet aan de andere kant van het Kanaal en vond in Flame Control de ideale partner. Dankzij de deal die door Marktlink is begeleid, zet Flame Control in op groei middels een buy-and-build-strategie.

PTSG

PTSG is een van de meest vooraanstaande Britse leveranciers van niche-servicediensten. Het bedrijf bestaat uit vijf businessdivisies, waaronder PTSG Fire Solutions. De andere vier divisies zijn PTSG Access & Safety Ltd, PTSG Electrical Services Ltd, PTSG Water Treatment Ltd en PTSG Building Access Specialists Ltd.
Flame Control levert allround diensten voor brandbescherming. Het bedrijf verzorgt de levering, montage, goedkeuring en het onderhoud van brandblussers en brandveiligheidssystemen, AED’s en EHBO-pakketten. Flame Control is opgericht door Rodny Bosma. Hij maakte zijn school niet af en kreeg van zijn vader, de directeur van brandbeveiligingsbedrijf Chubb, een baan. Hij groeide uit tot één van de best verkopende monteurs van het bedrijf, waarna hij de overstap maakte naar concurrent Saval. Na hier vijf jaar ervaring te hebben opgedaan, besloot Bosma voor zichzelf te beginnen. Inmiddels heeft zijn bedrijf ruim dertig busjes die door het hele land rijden en is een solide basis voor de toekomst gelegd.

Flame Control

Flame Control heeft meer dan dertig werknemers in dienst en verwacht in 2024 een omzet van circa 10 miljoen euro te halen. “We zijn klaar voor de volgende stap”, verklaart Bosma. “We floreren door een sterk klantenbestand en hebben een solide reputatie rond het leveren van uitzonderlijke service. Er is geïnvesteerd in state-of-the-art brandveiligheidsapparatuur en we beschikken over een team van hoogopgeleide professionals die zich inzetten om onze klanten de best mogelijke service te bieden.”
Bij het voorbereiden en sluiten van de overeenkomst tussen PTSG en Flame Control werd Bosma begeleid door Fredrik Jonker, Marco van der Meer en Edward Bouman van Marktlink. In de markt waarin Flame Control actief is, werken meerdere partijen aan een groeistrategie waar overnames vaak een onderdeel van zijn: een zogenaamde buy-and-build. “Ook Rodny heeft grote ambities; hij wil met Flame Control sterk groeien”, stelt Fredrik Jonker van Marktlink. “Hij was al meerdere keren door geïnteresseerde partijen gebeld voordat wij bij het proces werden betrokken. We hebben verschillende strategieën en scenario’s met Rodny doorlopen. Daarbij is met veel verschillende internationale partijen gesproken, mede dankzij de inzet van onze buitenlandse vestigingen.”

Een voorselectie leidde ertoe dat verder werd gesproken met tien partijen die het meeste potentieel boden. Jonker: “Na meerdere gesprekken met verschillende partijen hebben we uiteindelijk een perfecte match gevonden in PTSG. In zijn thuismarkt heeft dit ambitieuze Britse bedrijf door autonome en acquisitieve groei een sterke positie opgebouwd. Met PTSG heeft Flame Control een kapitaalkrachtige partner in huis gehaald om met veel kennis van zaken door te groeien in de Benelux. Een perfecte timing.” Volgens Marco van der Meer, eveneens van Marktlink, is de overname door PTSG nog niet het einde van het traject: “In opdracht van PTSG gaan we op zoek naar geïnteresseerde bedrijven die de organisatie verder kunnen versterken.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: