Kennisplatform voor Oost Nederland

Carel Lurvink verpakt CaluClean-reinigingsmiddelen in gerecyclede flessen

Geplaatst op 19 mei 2021
Carel Lurvink verpakt CaluClean reinigingsmiddelen in gerecyclede flessen

Duurzaam ondernemen zit Carel Lurvink in het groene bloed. De Enschedese hofleverancier verpakt daarom, waar mogelijk, zijn CaluClean reinigingsmiddelen in 100% gerecyclede flessen. Dit is de volgende stap voor de organisatie in het verduurzamen van de productverpakkingen. Vorig jaar wist Carel Lurvink namelijk al een besparing van 38% op karton te realiseren dankzij nieuwe verpakkingen voor CaluGloves disposable handschoenen.

Caspar Lurvink, productspecialist: “Elke dag verkopen we reinigingsmiddelen in plastic flessen die na gebruik bij het afval terecht komen. Dat is ons een doorn in het oog en daarom bieden we deze middelen vaak in cans van vijf liter of meer aan, samen met hervulbare flacons. Toch blijft bij veel van onze klanten de behoefte bestaan aan kant-en-klare literverpakkingen die men zelf niet meer hoeft af te vullen.”

CaluClean

Carel Lurvink heeft daarom de literfles (inclusief de sprayflacon) en de knikhalsfles met een inhoud van 750 ml vervangen door gerecyclede flessen. Inmiddels is zo’n 85% van de flessen vervangen. Helaas is het niet mogelijk om álle middelen in gerecyclede flessen te verpakken. Zo blijft de organisatie voor CaluClean-producten met bijvoorbeeld een pH-waarde lager dan 1 en hoog geparfumeerde items voorlopig PET-flessen gebruiken.

Maar hier stopt het niet voor Carel Lurvink. Wouter Steggink, QHSE-manager: “Onze wens is om deze flessen weer in te nemen om ze vervolgens om te smelten tot granulaat. Van dit granulaat kunnen dan nieuwe flessen of andere producten gemaakt worden. Zo is de cirkel weer rond! We zijn dit nu volop aan het onderzoeken, maar hebben hier nog wel met wat uitdagingen te maken. Zo mogen de flessen geen restjes chemie bevatten. Daarnaast willen we kijken of we dit proces zelf op onze hoofdvestiging in Enschede kunnen uitvoeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een passende werkplek kunnen helpen.”

Over Carel Lurvink

Carel Lurvink is producent, totaalleverancier en kennispartner voor een schone en veilige werkomgeving. De organisatie levert o.a. schoonmaak-, veiligheids- en schildersartikelen en is expert binnen diverse sectoren. De oorsprong van het familiebedrijf ligt in een borstelfabriek in Enschede die in 1893 werd opgericht door de naamgever van de onderneming, Carel Lurvink. Inmiddels wordt de organisatie geleid door de vierde generatie Lurvink. In 1993 werd het bedrijf bekroond met het predicaat “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”. Sinds 2000 is Carel Lurvink gevestigd aan de Marssteden in Enschede. Vanuit een ruim 12.500 m2 groot magazijn wordt vrijwel elke bestelling snel uit voorraad geleverd. Naast twee fysieke locaties, Enschede en Hilversum, heeft Carel Lurvink een webshop, die toegankelijk is via www.carellurvink.nl. Bovendien kunnen klanten gebruikmaken van een bestel-app, voor extra bestelgemak.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: