Kennisplatform voor Oost Nederland

Computercenter blij met FD Gazellen Award

Geplaatst op 2 november 2022
Computercenter blij met FD Gazellen Award

In Hoogeveen gaat de vlag uit, maar ook in de andere plaatsen waar computercenter is gevestigd: Groningen, Hengelo en Zwolle. Zij hebben namelijk een FD Gazellen Award 2022 gewonnen. Al sinds 2004 organiseert Het Financieele Dagblad deze verkiezing en worden deze prijzen uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Dat gebeurt dit jaar op 22 november in Theater Amsterdam. Herold Velema en Danny Keizer, grondleggers van computercenter, zijn verheugd over de groei van hun onderneming, waarvoor zij in 2017 de basis legden. En vanzelfsprekend over de waardering die zij er met de FD Gazellen Award voor krijgen.

De gazelle, het toonbeeld van elegante en krachtige sprongen voorwaarts. Dat is wat computercenter de afgelopen jaren ook heeft laten zien. Met het winnen van deze populaire award heeft het Hoogeveense bedrijf bewezen, dat het zich sterk heeft gepositioneerd in de markt waarin het actief is. Die van refurbished computers en laptops. Computercenter opende haar eerste vestiging in Hoogeveen in 2017 en verhuisde daar in 2020 naar een groter pand. In de tussentijd werden de andere vestigingen geopend.

Vertienvoudigd

Het bedrijf begon met drie medewerkers. De missie was om het bewustzijn aan te wakkeren voor een tweede leven van gebruikte (refurbished) computerapparatuur van onberispelijke kwaliteit. Laptops en pc’s die worden opgewaardeerd en weer als nieuw een plek vinden in de zakelijke- én in de particuliere markt. Steeds meer consumenten en bedrijven maken vanuit financieel én duurzaamheidsperspectief ook vaker bewust de keuze voor gebruikte pc’s en laptops. Grotere (overheids)organisaties vervangen hun computerpark veelal om de 2 of 3 jaar. Computercenter voorziet klaarblijkelijk in een behoefte en het is dan ook niet vreemd dat het personeelsbestand in 3 jaar tijd meer dan vertienvoudigd is. In het team van 35 personen, werken ook mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Mensen vertrouwen geven en eigenwaarde leren (her)ontdekken. Ook op die manier wil het bedrijf haar maatschappelijke betrokkenheid benadrukken.

En net zoals er in elke branche sprake is van frictie in de personele bezetting, geldt dat ook voor computercenter. ‘En toch hebben we het telkens weer weten te redden door er samen de schouders onder te zetten. Voor de toekomst focussen we op geleidelijke groei en waar mogelijk benutten we de kans om grotere stappen te maken’, laat Velema weten.

Hoofdcriterium

De FD Gazellen Awards staan voor waardering die Het Financieele Dagblad (onderdeel van FD Mediagroep) hiermee geeft aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het voornaamste criterium om een Award in de wacht te slepen is dat de omzetgroei over 3 jaar (2019-2021) minimaal 20% was. Daarnaast zijn er nog een aantal deelcriteria. Zo moet o.a. de omzetgroei over deze periode onafgebroken zijn geweest en moet de omzet in het basisjaar (2019) minimaal € 250.000 zijn. Alleen financieel gezonde bedrijven mogen meedoen.

De regio-indeling

De bedrijven die meedoen komen uit voor de regio waarin hun hoofdvestiging staat. Computercenter doet dus mee voor de regio Noord (Friesland, Groningen, Drenthe).
Vervolgens is er een indeling naar omzetklasse.
Klein                            € 250.000 tot € 2.000.000
Middelgroot               € 2.000.000 tot € 10.000.000
Groot                          € 10.000.000 en hoger

Dansje

‘Of we ook tot de Top3 in onze regio behoren, dat is nog een verrassing’, zegt Herold Velema. ‘Het kan zomaar gebeuren dat we met een bronzen, zilveren of gouden Award terugreizen naar Hoogeveen. Dat zal dus blijken op 22 november. Dan gaan we een dansje doen waarbij we waarschijnlijk minder elegante sprongen maken! Maar vooralsnog blijven we gefocust op datgene waar we goed in zijn. We hopen het mooie resultaat dat we in de afgelopen jaren hebben neergezet te continueren.’ Sowieso zijn Herold Velema en zakenpartner Danny Keizer trots op hun fijne team. ‘Het is een feit dat de teamspirit die er is binnen ons bedrijf tot dit mooie resultaat heeft geleid. Ons bedrijf is volop in ontwikkeling en we delen het nieuws daarover graag met het grote publiek’, besluit Keizer.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: