Kennisplatform voor Oost Nederland

Dachser Nederland neemt eerste elektrische vrachtwagens in gebruik

Geplaatst op 28 juni 2023
Dachser Nederland neemt eerste elektrische vrachtwagens in gebruik

Met het oog op de toekomst neemt Dachser Nederland zijn eerste elektrische vrachtwagens in gebruik, een belangrijke stap naar emissievrije leveringen in de toekomstige ‘zero-emissie zones voor stadslogistiek’ (ZES-zones) waarvan de eerste in Nederland vanaf 1 januari 2025 worden ingevoerd.

De eerste elektrische vrachtwagen die vanuit de Dachser vestiging in Waddinxveen de weg op is gegaan is de Volvo Electric FL 4×2. Met deze 100% batterij-elektrische vrachtwagen beproeft de logistiek dienstverlener het gebruik van emissievrije technologieën en intelligent stroom- en netbeheer in de praktijk. De bakwagen wordt sinds enkele weken ingezet voor emissievrije leveringen in Rotterdam.

Met 18 palletplaatsen en een laadvermogen van 6 ton biedt de Volvo Electric voldoende capaciteit. De actieradius van maximaal 220 kilometer, in combinatie met een laadpunt bij de vestiging, maakt dat deze elektrische vrachtwagen ideaal is voor stadsdistributie. Daarnaast is de truck door de elektrische aandrijving vrijwel geruisloos, waardoor de geluidsoverlast in stadsgebieden aanzienlijk wordt verminderd.

Ook vanuit de Dachser vestiging in Zevenaar gaat er begin juli een elektrische truck de weg op. Deze tweede truck, een Renault Trucks D Z.E. 16t met een vergelijkbare actieradius en capaciteit, zal de stadsleveringen in Arnhem en omgeving verzorgen.

De chauffeurs van de elektrische trucks hebben volledig zicht op hun omgeving zonder te hoeven werken met een dode hoek, dit is mogelijk doordat de trucks zijn uitgerust met geavanceerde camera’s rondom de vrachtwagen. Bovendien hebben de chauffeurs een speciale opleiding gevolgd om de veiligheid te waarborgen, efficiëntie te verbeteren en technische kennis op te bouwen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: