Kennisplatform voor Oost Nederland

Dachser benoemt nieuwe Country Manager Nederland

Geplaatst op 5 april 2023
Dachser benoemt nieuwe Country Manager Nederland

Logistiek dienstverlener Dachser benoemt Stefan Raimondo tot nieuwe Country Manager European Logistics Netherlands. Stefan Raimondo (47), General Manager European Logistics van Dachser in Zevenaar. Hij gaat per 1 april 2023 de nieuwe functie van Country Manager European Logistics Netherlands bekleden naast zijn huidige functie. Raimondo blijft rapporteren aan Aat van der Meer, die zijn functie als Managing Director Dachser Benelux blijft voortzetten. De carrière van Raimondo begon ruim 24 jaar geleden in de logistieke sector waarin hij door de jaren heen verschillende leidinggevende functies vervulde bij diverse bedrijven. In de eerste 10 jaar van zijn carrièrre werkte Raimondo veel in het buitenland, waarvan 4,5 jaar in Italië. Deze ervaring heeft hem een brede kijk gegeven op de logistieke sector en heeft hem geholpen om te groeien in zijn leidinggevende rol.

In 2018 begon Raimondo zijn Dachser-carrière als General Manager European Logistics van de vestiging in Zevenaar. Met zijn passie voor logistiek, brede ervaring in de sector en zijn leiderschapskwaliteiten. Raimondo heeft een positieve bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling van Dachser in Zevenaar. Als Country Manager zal Raimondo op het gebied van European Logistics verantwoordelijk zijn voor zowel de vestiging in Zevenaar als de vestiging in Waddinxveen. Waar hij de activiteiten van beide vestigingen zal coördineren. “Ik ben verheugd om deze nieuwe rol op me te nemen en voort te bouwen op het succes wat we de afgelopen jaren gezamenlijk hebben bereikt”, vertelt Raimondo. Met de recente overname van Müller Fresh Food Logistics en de voortdurende uitbreidingen van zowel de vestigingen als het personeelsbestand, gaat de logistiek dienstverlener een nieuwe fase tegemoet. “Samenwerking is de sleutel tot groei en succes. Mijn nieuwe rol stelt mij in staat om nog meer betrokken te zijn bij het getalenteerde team in Nederland, waardoor we meer synergie kunnen creëren”, concludeert Raimondo.

Verandering door groei

De groei van de business line European Logistics in Nederland is een indirecte reden voor de veranderingen binnen de structuur. “Met deze nieuwe opzet kunnen we ons nog beter focussen op het creëren van waarde voor onze klanten in Nederland. We zijn ervan overtuigd dat Stefan Raimondo met zijn expertise en leiderschapskwaliteiten een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verdere ontwikkeling van Dachser Nederland als geheel”. Concludeert Aat van der Meer, Managing Director Dachser Benelux.

Over Dachser

Dachser, een familiebedrijf met hoofdkantoor in Kempten, Duitsland, biedt transportlogistiek, warehousing en op maat gemaakte diensten binnen twee bedrijfsgebieden Dachser Air & Sea Logistics en Dachser Road Logistics. Deze laatste is onderverdeeld in de twee business lines Dachser European Logistics en Dachser Food Logistics. Uitgebreide warehousing diensten en industrie specifieke oplossingen maken het aanbod compleet. Een naadloos netwerk – zowel in Europa als daarbuiten – en volledig geïntegreerde IT-systemen zorgen wereldwijd voor intelligente logistieke oplossingen.

Dankzij zo’n 32.850 werknemers op 379 locaties wereldwijd genereerde Dachser in 2022 een geconsolideerde netto-omzet van ongeveer 8,1 miljard euro. In hetzelfde jaar verwerkte de logistieke dienstverlener in totaal 81,1 miljoen zendingen met een gewicht van 42,8 miljoen ton. Dachser wordt vertegenwoordigd door eigen landenorganisaties in 41 landen. Dachser is sinds 1975 actief in Nederland en heeft vestigingen in Waddinxveen (Rotterdam Logistics Center), Zevenaar (Zevenaar Logistics Center), Schiphol en Maastricht met ongeveer 550 werknemers.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: