Kennisplatform voor Oost Nederland

De week van Paul Zuijdgeest

Geplaatst op 26 september 2022
De week van Paul Zuijdgeest

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Paul Zuijdgeest, directeur bij InCompany. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?
Ontwikkelkracht ontstaat volgens ons door het verleggen van grenzen. Die kracht bieden wij op maat; praktisch en resultaatgericht. Prikkelen, uitdagen en energie geven, dat is wat we met de collega’s veel plezier op een persoonlijke en uitdagende manier doen.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?
Er is voor mij niets mooiers om samen met klanten, met een frisse blik te kijken naar alledaagse dingen. Alleen op deze manier verbind je economie met menselijkheid en zinvolheid. Daarbij laten we de mensen op een andere manier kijken naar hun werk en de organisatie.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?
In september hebben we samen met het team een navigatieplan uitgewerkt, bestaande uit een strategie en een aanpak voor de komende 5 jaar. Daarbij hebben we meer waarde voor onszelf gecreëerd én voor anderen. Als we aan het eind van die periode volmondig kunnen zeggen: YES! we did it, dan hebben we onze doelen bereikt.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?
Komende week hebben we een vervolgoverleg met Defensie voor het geven van een training aan 20 managers. Daar hebben we waanzinnig veel zin in.

En waarom?
De wisselwerking tussen de mensen daar en ons geeft nu al zoveel energie. Ons voorstel heeft hun positief verrast, omdat we iets bieden dat enerzijds zo goed bij hun past en anderzijds de mensen inzicht geeft en in beweging zet. Dat geeft ook (gezonde) spanning, want nu gaan we het ook waarmaken.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?
Zorg voor een koers op papier. Het is een flinke klus en zeker niet altijd leuk om te maken, maar het verdient zich uiteindelijk dubbel en dwars terug. Het geeft je echt focus en wendbaarheid. Als dan duidelijk wordt dat je jouw doel(en) niet bereikt, dan ben je snel in staat niet het doel te veranderen maar wel je aanpak.

Paul Zuijdgeest
InCompany

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: