Kennisplatform voor Oost Nederland

De week van Robin Burghard (Future Industries Consulting)

Geplaatst op 3 mei 2021
De week van Robin Burghard (Future Industries Consulting)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Vandaag duiken we in de week van Robin Burghard, directeur van Future Industries Consulting. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Future Industries onderscheidt zich in de aanpak van strategie- en organisatievraagstukken waarbij toekomstbestendigheid en digitalisering de boventoon voert. Wij zijn geen IT-ers, maar hebben wel verstand van IT,  wij zijn geen organisatiespecialisten maar hebben wel verstand van organisatiekunde, wij zijn geen strategiespecialisten maar hebben wel verstand van strategie, wij zijn geen financieel specialisten, maar hebben wel verstand van administratieve organisaties, geen HR specialisten, maar wel…..  Onze aanpak kenmerkt zich vooral door pluriformiteit, een weinig gebruikt woord dat zoiets zegt als de situatie van een bedrijf meervoudig te bekijken en daarbij een route te kiezen die past bij de situatie van dat bedrijf, en er is meestal niet een beste oplossing, die is afhankelijk van de situatie. Wij hebben er voor gekozen om als bedrijf te investeren in een kernteam met stevige bedrijfskundigen met allen een eigen discipline en achtergrond. Hierdoor hebben wij bijna alle kwaliteiten in huis die nodig zijn om de trajecten bij onze opdrachtgevers succesvol te kunnen doen. Expertisegebieden die we niet in huis hebben zijn aangevuld door de ontwikkeling van strategische partner allianties met kennisleveranciers, zoals bijvoorbeeld Cyber security of Finance. Bij Future Industries staat het resultaat van onze opdrachtgevers voorop en daar gaan we best ver in.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Het allermooiste van ondernemen vind ik het samen met onze opdrachtgevers, collega’s en strategische partners,  in onze kernteamaanpak het benutten van kansen. Als ondernemer zie ik kansen en wil deze graag  benutten in de eigen onderneming, en ook bij opdrachtgevers, soms zelf als de opdrachtgever dit zelf nog niet ziet. Als de beoogde resultaten uiteindelijk behaald zijn en de opdrachtgevers hebben zakelijk succes, dat geeft de grootste grote kick. En dat is dan ook meteen de basis voor een langdurige partnership relatie waarbij we samen leren om de kansen te zien en te verzilveren.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

We zijn nu ruim een jaar echt onderweg met Future Industries waarbij we fors geïnvesteerd hebben in nieuwe medewerkers en organisatie. We hebben inmiddels interessante banen gecreëerd voor onze medewerkers en mooie successen bereikt samen met onze opdrachtgevers. De markt begint dat te herkennen, zoals de opdrachtgevers als de mensen. Ik ben ervan overtuigd dat we over vijf jaar een stevige partij in de markt zijn als het gaat om het toekomstbestendig maken en relevant houden van productiebedrijven in Nederland. Daarbij hoort landelijke dekking van onze mensen en misschien wel een paar clubhuizen geografisch verdeeld. Mijn compagnon Martijn zal daar ook blij van worden als hij met een vestiging in Rotterdam iets dichter bij huis is.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Over een week staat de afspraak met een nieuwe klant die ik er graag bij wilde hebben. Het is een mooi bedrijf, gedreven mensen en een groot potentieel ten aanzien van de ontwikkeling van de organisatie. Om gezamenlijk in een team aan verhoging van de prestaties van de onderneming te werken is het belangrijk dat je dezelfde taal spreekt, op dezelfde golflengte zit en elkaar echt kunt uitdagen. Dat is de basis voor een langdurige gezamenlijke ontwikkeling en gezamenlijk succes. Het is net als met een huwelijk het gaat grotendeels om chemie.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Kijk altijd naar buiten, doe ervaringen op ook buiten de gebaande paden, spreek met andere mensen en vraag om feedback. Dat geldt voor ondernemers, maar ook voor ieder ander individu. Vooral als het gaat over jezelf kan het krijgen van feedback over je persoonlijke doelen, aanpak of knelpunten heel erg waardevol zijn. Het is mij opgevallen dat verschillende mensen op andere manieren feedback geven, maar dat je er voor jezelf altijd wel de juiste dingen uit haalt. Ook dat is pluriformiteit.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: