Kennisplatform voor Oost Nederland

Donatie aan Bergh in het Zadel voor kankeronderzoek

Geplaatst op 27 februari 2024
Donatie aan Bergh in het Zadel voor kankeronderzoek

Eind januari stond er een cameraploeg bij Stanstechniek in Gaanderen om de uitreiking van de gulle gaven van bezoekers aan het 60-jarig jubileum vast te leggen. Namens fondsenwerver Bergh in het Zadel uit ‘s Heerenberg nam Wim Hendriksen, Bestuurslid Ambassadeurs, het mooie bedrag in ontvangst. Dat kanker diep ingrijpt en alom aanwezig is, bleek wel toen directeur Jurgen van Loon onbedoeld volschoot tijdens het interview.

Samen voor meer tijd

De strijd tegen kanker is een strijd tegen de tijd. Bergh in het Zadel wil mensen met deze ziekte meer tijd geven door nieuwe doorbraken een kans te geven met zoveel mogelijk opbrengsten uit events zoals grote fietstochten, golftoernooien en concerten. Tijd van leven is ook een besef dat het 60-jarig jubileum van Stanstechniek kenmerkt. Het is niet alleen iets om best trots op te mogen zijn, maar ook  om dankbaar voor te zijn. Als ambassadeur van Bergh in het Zadel besloot Jurgen dan ook om als Stanstechniek geen cadeaus te accepteren, maar de relaties en genodigden van het jubileum om een gift te vragen.

Urgentie

Het verzoek om een gift voor het goede doel in plaats van dure relatiegeschenken leidde tot een fors eindbedrag waar ook Jurgen verrast door werd: “Er zijn echt enorme bedragen geschonken, dat ik echt zo iets had van ‘niet normaal dit!’ Maar het is ook heel hard nodig..” En toen schoot de emotie omhoog vanwege het voorbeeld dat hij wilde geven van de urgentie. Wim Hendriksen: “Voor mij is het ruim 40 jaar geleden dat het mijn vrouw is overkomen. Toen is het initiatief geboren om dit te gaan doen. Het is heel, heel hard nodig. En ik blijf gewoon doorgaan.”

Uitnodiging om te volgen

Met de opbrengsten kan Bergh in het Zadel grote onderzoeken steunen, maar ook kleinere die weer tot grote onderzoeken kunnen leiden. Wim Hendriksen sprak grote dankbaarheid uit namens Bergh in het Zadel, maar ook namens alle patiënten voor de donatie waarmee onderzoek weer een stap dichterbij een oplossing komt. “Ehm..Ik hoop dat velen dit voorbeeld zullen volgen”, was het bondige commentaar van Jurgen op de vele dankwoorden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: