Kennisplatform voor Oost Nederland

Dormio Group neemt dertig vakantieparken over

Geplaatst op 17 april 2023
Dormio Group neemt dertig vakantieparken over

Dormio Group breidt haar portfolio uit met dertig vakantieparken van Roompot en Landal GreenParks. De transactie hangt samen met de overname van Landal GreenParks door Roompot, waar de Autoriteit Consument en Markt (ACM) vandaag akkoord mee is gegaan. In aantal parken gemeten behoort Dormio Group nu tot de top drie aanbieders van vakantieparken in Nederland.

Dormio Group, dat tot op heden met name luxueuze resorts in het buitenland heeft ontwikkeld, verhuurd en beheerd en tevens een aantal hotels exploiteert, groeit door de overname van acht naar 38 vakantieparken/-resorts. Het Arnhemse bedrijf is daarmee nu de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland die niet (mede) in handen is van private equity.

“We zijn heel blij met de acquisitie”, zegt Don van Schaik, oprichter en CEO van Dormio Group. “Dit biedt ons ook voor de toekomst nieuwe mogelijkheden en sluit aan bij onze ambitie. We willen namelijk nog sterker vertegenwoordigd zijn in de Nederlandse markt, zodat nog meer gasten én woningeigenaren kennismaken met onze service en gastvrijheid.”

Servicegerichtheid

Dormio Group brengt het overgrote deel van de aangekochte parken onder in een nieuw label. “Een ding is zeker: servicegerichtheid staat bij ons hoog in het vaandel en de beleving van de gasten staat bij ons op één”, zegt Van Schaik. “Dat zal bij de nieuwe parken die we mogen verwelkomen niet anders zijn. Samen met eigenaren, bestuurders en beheerders zullen we per individueel park gaan bekijken hoe we het optimale uit het desbetreffende park kunnen gaan halen.” 

Door de overname groeit Dormio van 400 naar ruim 600 medewerkers. De parkmedewerkers van Roompot en Landal GreenParks die op de overgenomen parken werken, gaan over naar Dormio Group, met behoud van arbeidsvoorwaarden en opgebouwde dienstjaren.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: