Kennisplatform voor Oost Nederland

Edese vakopleider bestrijdt werkgelegenheid met gratis heftruckopleiding

Geplaatst op 6 mei 2021
Edese vakopleider bestrijdt werkgelegenheid met gratis heftruckopleiding

ARBO centrum biedt een gratis heftruckopleiding voor heftruckcertificaten. Dit is een antwoord op de enorme vraag naar vakmensen in de logistiek. Door grote drukte bij pakketdiensten, thuisbezorgende supermarkten en grote vraag naar nieuwbouw zijn deze professionals hard nodig. Tegelijkertijd is er veel werkloosheid. Deze actie moet ervoor zorgen dat er veel mensen veilig als heftruckchauffeur aan de slag kunnen.

Vorig jaar rapporteerden pakketdiensten een recordomzet en bezorgden supermarkten meer boodschappen thuis dan ooit. Aangezien de lockdown van eind 2020 doorloopt in het begin van 2021 zijn deze aantallen dit jaar ongetwijfeld ook hoog. Meer thuisbezorgen vraagt natuurlijk om meer logistieke handelingen. Bovendien wordt er nog steeds meer en meer magazijnruimte in gebruik genomen en wordt er veel gebouwd. Dit zorgt voor grote vraag naar heftruckchauffeurs in Nederland. Heftruckchauffeurs zijn een onmisbare schakel om distributie van vracht in goede banen te leiden.

Strijd tegen werkloosheid

ARBO centrum biedt de gratis heftruckopleiding aan als onderdeel van een samenwerking met Heel Nederland Werkt, waar onder andere Rico Verhoeven zich voor inzet. Op dit gratis vacatureplatform kunnen werkzoekenden en werkgevers elkaar gemakkelijk vinden, maar worden dus ook acties aangeboden zoals de gratis heftruckopleiding van ARBO centrum. ARBO centrum helpt Heel Nederland Werkt in zijn strijd tegen werkloosheid in Nederland. Dit is een onderwerp dat ARBO centrum aan het hart gaat en zich altijd hard voor maakt door regelmatig toegankelijke vacatures beschikbaar te stellen. Door de actie van de gratis opleiding en certificaat komen niet bevoegde mensen zonder werk in aanmerking voor een heel groot aantal vacatures in Nederland.

John van Haren, directeur van ARBO centrum: “Toen we hoorden over het initiatief Heel Nederland Werkt hoefden we niet lang na te denken voordat we ons erbij aansloten. Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en dit initiatief tegen werkloosheid past daar heel goed bij.”

Snel, behendige heftruckchauffeurs

ARBO centrum koos ervoor om een opleiding tot heftruckchauffeur aan te bieden omdat er veel vraag is naar heftruckchauffeurs. Bovendien zullen deze chauffeurs ook in de toekomst nodig blijven. Aangezien er nu snel veel chauffeurs nodig zijn, zijn deze nieuwe werknemers vaak nieuw in de sector en moeten zij nog opgeleid worden. Deelnemers krijgen na het succesvol afronden van de ééndaagse cursus een heftruckcertificaat. De gratis opleiding is een toegankelijke manier om veel mensen veilig aan het werk te helpen. Van Haren: “Bij ARBO centrum staat veiligheid hoog in het vaandel. Door de opleiding tot heftruckchauffeur voor iedereen toegankelijk te maken, wordt de logistiek een stukje veiliger.” ARBO centrum heeft in totaal 300 opleidingen beschikbaar gesteld aan Heel Nederland Werkt.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: