Kennisplatform voor Oost Nederland

Eerenberg nieuwe Bestuursvoorzitter Stichting Pioneering

Geplaatst op 29 augustus 2016
Eelco Eerenberg voorzitter bestuur Pioneering

Binnen de Stichting Pioneering gaat een wisseling van bestuursvoorzitter plaatsvinden. De Hengelose wethouder drs. Jan Bron legt zijn functie neer als voorzitter bij Pioneering vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn van 6 jaar. De functie wordt overgenomen door de Enschedese wethouder MSc Eelco Eerenberg. Sinds 2014 is hij wethouder in Enschede met de portefeuille Financiën, Onderwijs, Jeugdzorg, Duurzaamheid en Stadsdeel Centrum. Hij is tevens eerste locoburgemeester. Het bestuur van Pioneering bestaat verder uit een brede vertegenwoordiging van de bouwsector. Afvaardiging van kennisinstellingen UT, Saxion en ROC zijn als adviseur verbonden.

Kansen
“Binnen de regio merk je dat het speerpunt duurzaamheid steeds meer naar circulaire denken schuift. Ook de bouw heeft in een circulaire economie een grote rol en bied voor onze regio vele (economische) kansen als we slimme en innovatieve oplossingen realiseren. Als voorzitter van Pioneering hoop ik hier, samen met het netwerk van meer dan 150 koplopers, een mooie bijdrage aan te leveren en ons als innovatieve bouwregio op de kaart te zetten”, zegt Eelco Eerenberg.

Oplossingen
Stichting Pioneering is gericht op het versterken van de reputatie en concurrentiekracht van de bouwsector door vernieuwend ondernemerschap in de bouw aan te jagen en helpen vormgeven. Een uniek netwerk van ondernemers, overheid, onderwijs en onderzoek werkt in projecten samen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken met rendabele innovatieve oplossingen. De opgedane kennis wordt weer in het netwerk gedeeld. Open innovatie en co-creatie. Met Pioneering creëren we een mooiere, betere en duurzame leefomgeving.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: