Kennisplatform voor Oost Nederland

Eerste paal nieuwe bedrijfspand NTP geslagen

Geplaatst op 12 april 2021
Eerste paal nieuwe bedrijfspand NTP geslagen

Wethouder Auke Schipper heeft onlangs de eerste paal van het nieuwe bedrijfspand van NTP geslagen. Dit is tevens de aftrap van de start van het Hattemse deel van Bedrijvenpark H2O. Onder toeziend oog van Piet Tulner – directeur van H2O – en Rob Alberti & Anton Jansen Holleboomde projectleider en uitvoerder van Nikkels bouwbedrijf en directie van NTP Hattem – ging de eerste paal symbolisch de grond in.

Palazzo heeft het ontwerp gemaakt voor de nieuwe bedrijfshuisvesting van de vestiging Hattem. Op bedrijvenpark H2O, direct gelegen aan knooppunt Hattemerbroek, zal een solitair, energieneutraal kantoorgebouw worden gebouwd en een vrijstaande werkplaats met loods. Het kantoor heeft een robuuste uitstraling met een ritme van verticale gevelopeningen. Op een aantal plaatsen wordt het ritme onderbroken door grote vensters met kaders. Rondom het kantoor zal het terrein uiteraard door NTP worden ingericht.

Eenheid

De rijbanen zullen worden voorzien van asfalt, de parkeervakken krijgen een hoogwaardige gebakken steen als materialisering en vormt hiermee een mooie eenheid met het gebouw. Verder zal er voldoende ruimte zijn voor groen. De loods en werkplaats zullen worden gerealiseerd in sandwichpanelen op een betonnen borstwering.

Over de volledige lengte wordt de binnenplaats van de kavel dan door de loods afgeschermd van het zicht vanaf de openbare weg. De lengte van deze gevel wordt onderbroken door verticale kunststoffen daglichtpanelen. Het plan is gisteren door welstand positief beoordeeld en het ontwerp wordt nu verder uitgewerkt zodat de aanvraag omgevingsvergunning dit jaar nog kan worden ingediend.

Energieneutraal gebouw

Het ontwerp komt tot stand in een bouwteam waar ook Nikkels Bouwbedrijf, staalbouwer Voortman en installateur Lesscher onderdeel van uit maken. Het wordt een energieneutraal gebouw en werkplaats met luchtwarmtepomp, zonnepanelen en klimaatplafonds. Voor de wasplaats en de waterwagen voor de asfaltploeg gaan we water hergebruiken. 

Op 3 januari 2022 zal NTP definitief in het nieuwe pand intrekken.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: