Kennisplatform voor Oost Nederland

Eerste regionale Springtij Event in Zwolle: Ervaar en vorm de toekomst van de stad

Geplaatst op 26 juni 2023
Eerste regionale Springtij Event in Zwolle: Ervaar en vorm de toekomst van de stad

Springtij, bekend van het jaarlijkse forum op Terschelling dat pioniers in duurzame transitie samenbrengt, breidt zijn horizon uit en organiseert nu voor het eerst een regionaal evenement. De primeur is voor de regio Zwolle, waar Springtij op 30 juni aanhaakt bij de Proto Innovation Day, de startdag van het Protofestival, dat in het teken staat van innovatie en transitie.

Het evenement is een unieke samenwerking tussen de initiatiefnemers Deltares, Gemeente Zwolle en Climate Campus. “We zijn opgewonden om Springtij’s eerste regionale event in de regio Zwolle te organiseren,” zegt Marinda Hall, een van de organisatoren. “Deze samenwerking laat zien hoe we door samen te werken, duurzame transitie op de agenda kunnen zetten en tastbaar kunnen maken voor een breder publiek.”

Ervaar klimaatverandering

Het evenement begint om 9 uur bij het Hanze Art Station in de Spoorzone en biedt inwoners de mogelijkheid om de impact van klimaatverandering in Zwolle te ervaren, of je nu ondernemer, student, de ouders van een jong gezin, bestuurder of beslisser bent. Bezoekers worden ondergedompeld in een verrassende mix van lezingen, theater, muziek en brainstormsessies. Kunstenaar Zoro Feigl, acteurs van Salsaprilla, video art projecties van Kees Veling en studenten van Cibap maken de uitdagingen van klimaatverandering beleefbaar, terwijl hoogleraren en andere deskundigen hun wetenschappelijke kennis delen.

Ervaar wat je kunt doen

Springtij in de regio Zwolle legt de focus op de ervaring. “We willen deelnemers niet alleen informeren over de veranderingen die op ons afkomen, maar ze die ook letterlijk laten ervaren. Van daaruit kunnen mooie antwoorden voor de toekomst ontstaan”, zegt Marinda Hall. “Dit wordt een ervaring die je bijblijft.”

De oproep is daarom aan iedere inwoner van de regio Zwolle: Kom naar het Springtij in de regio Zwolle, neem deel aan dit spannende avontuur en draag bij aan het vormgeven van de toekomst van stad en regio. Tickets zijn nog verkrijgbaar op Springtij Forum in de regio – PROTO (protozwolle.nl) en met code 25PID23 krijgt de bezoeker 25% korting. Een kaart geeft ook toegang tot het rijk gevulde programma van Proto Innovation Day (20 sprekers, 6 expo’s, muzikale acts). Studenten kunnen gratis deelnemen.

Springtij in de regio Zwolle wordt mogelijk gemaakt door de LIFE IP (Integrated Projects) subsidie. Met deze subsidie voor klimaatadaptatie moet in de komende twee jaar een aanzienlijk aantal projecten en initiatieven worden gerealiseerd. De Climate Campus als regionaal samenwerkingsverband speelt hierin een belangrijke rol.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: