Kennisplatform voor Oost Nederland

ERMA Sport groeit uit tot SKOR

Geplaatst op 10 januari 2019

Het Almelose bedrijf ERMA Sport, bekend fabrikant van doelen en dug-outs en leverancier van betaald voetbalorganisaties als AJAX, Feyenoord en PSV, groeit uit tot SKOR. Ondernemers en sportmannen Marcel Schorn en Jeffrey Jonkman hebben grootse ambities om met hun nieuwe merk uit te groeien tot het nummer-1 sport en lifestylebrand voor sportclubs en hun leden. “In 2025 willen we het grootste sportbedrijf van Nederland zijn.”

“ERMA Sport is een gevestigde naam in de wereld van de sportverenigingen én in de regio. Toch laten we deze naam heel bewust achter ons,” aldus Marcel Schorn. “Onze markt verandert en daar spelen wij op in. SKOR is veel meer dan de fabrikant van hardware die wij altijd zijn geweest. Met SKOR zetten we een premium merk neer dat sportclubs faciliteert met alle benodigde sportmaterialen. Vanuit onze ervaring weten we als de beste waar verenigingen tegenaan lopen en waar producten aan moeten voldoen.”

Uniek concept
SKOR is een innovator in de wereld van de sportverenigingen. Schorn: “Sportclubs zijn gewend hun materialen te kopen bij verschillende tussenpersonen, dealers of de lokale sportzaak. Met SKOR bieden wij een uniek one-stop- shopping concept. Clubs kunnen voor al hun sportmaterialen bij ons terecht.” De doelen, dug-outs en andere sportveldinrichting van ERMA Sport blijven belangrijk in het aanbod van SKOR. Deze worden gemaakt in de eigen fabriek in Almelo. Ook de voetballen, keepershandschoenen, teamkleding en andere producten ontwerpen en ontwikkelen Schorn en Jonkman in eigen beheer. Jonkman: “De eerste geluiden zijn zeer positief. Niet alleen de hoogwaardige kwaliteit van onze producten, ook onze vernieuwende aanpak spreekt clubs aan. Er zijn inmiddels tientallen voetbalclubs die met onze SKOR ballen spelen en de selectie van Heracles heeft ze met succes getest.” In maart 2019 gaat de webshop live op skorsports.nl.

Grootse ambities
Schorn en Jonkman hebben grootse ambities met SKOR. Jonkman: “Als ondernemers hebben wij een onstilbare drangom te innoveren en het beter te doen dan anderen. Met SKOR ligt er een nieuwe wereld voor ons. De komende maanden staan in het teken van de transitie van ERMA Sport naar SKOR en de uitbreiding van het assortiment. Vanaf2021 zetten we in op internationale markten en in 2025 willen we het grootste sportbedrijf van Nederland zijn.”

Over ERMA Sport
ERMA Sport, gevestigd op Bedrijvenpark Twente in Almelo, is in 2001 opgericht door de Almelose broers Erwin en Marcel Schorn. Het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste speler van de Benelux in de productie van doelen, dug-outs en andere hardware voor sportvelden. In 2016 nam Jeffrey Jonkman de aandelen over van Erwin Schorn. Sindsdien is hij samen met Marcel Schorn de drijvende kracht achter het groeiende bedrijf dat momenteel 35 medewerkers telt.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: